Κοινωνία

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των παιδιών για τη ναυαγοσώστρια - «Δεν υπήρχαν λάθη», λέει η διοίκηση

Τα παιδιά, μιλώντας μέσα από γνωστή εφαρμογή, εξηγούσαν στα μεγαλύτερα τι συνέβη λίγα λεπτά μετά το τραγικό συμβάν στη Χαλκιδική

Διάλογοι των παιδιών της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη από πνιγμό στην πισίνα, αποκαλύπτουν τι συνέβη αμέσως μετά το περιστατικό. 

Όπως μεταδίδει το STAR, τα παιδιά, μιλώντας μέσα από γνωστή εφαρμογή, προσπαθούν να εξηγήσουν στα μεγαλύτερα τι ακριβώς συνέβη. Σε ένα σημείο, μια 8χρονη, από τα μικρότερα παιδιά, φέρεται να απαντά στις ερωτήσεις, όμως τα μηνύματα διαγράφηκαν λίγο αργότερα.  

«Πού ήσασταν;», ρωτούν τα μεγαλύτερα παιδιά, με την 8χρονη να απαντά: «Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε το κορίτσι νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα», αποδεικνύοντας σε αυτό το σημείο πως η ομαδάρχισσα αμέλησε να επιβεβαιώσει αν πράγματι το κορίτσι ήταν εκεί. 

«Και δεν είπε τίποτα;», ρωτά με απορία ένα από τα παιδιά. «Είπε στην αρχή, αλλά μετά δεν τους μάλωσε», απαντά το κορίτσι, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο η ομαδάρχισσα άφησε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, αλλά επίσης δεν τα μέτρησε.

«Μεγάλο λάθος, το κάνουν συχνά» σχολιάζουν οι μεγαλύτεροι και ρωτούν ξανά, «όταν φύγατε από την πισίνα, το κοριτσάκι έφυγε μαζί σας; και μετά ξαναγύρισε;»

«Όχι, ήταν στην πισίνα για 3 συνεχόμενες ώρες, ούτε ντους έκανε, ούτε έφαγε, ούτε βγήκε για να πάει στις σειρές που κάναμε για να πάμε στο σπιτάκι», απαντά το κορίτσι.

Στην ερώτηση των μεγαλύτερων αν υπήρχε ναυαγοσώστης που να αντιληφθεί την κατάσταση του παιδιού, το κοριτσάκι φέρεται να απάντησε το εξής: «Ήταν μία που ήταν λίγο ψωνάρα και χόρευε και δεν είδε πριν βγούμε ότι 3 παιδιά πηδούσαν στην πισίνα στα βαθιά».

«Δεν υπήρχαν λάθη», λέει η διοίκηση

Όσον αφορά στην ίδια τη διοίκηση της κατασκήνωσης, υποστηρίζει πως ουδέποτε υπήρξε λάθος από πλευράς τους. «Η κατασκήνωση λειτουργούσε και λειτούργησε και εφέτος εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την εύρυθμη λειτουργία της και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες άδειες. Είχε δε προσλάβει όλα τα απαραίτητα – όπου αυτό ήταν αναγκαίο – πιστοποιημένα στελέχη για την ασφαλή και ευχάριστη διαμονή των κατασκηνωτών».

«Η εταιρία μας είναι μια από τις παλιές και γνωστές σε όλη την Ελλάδα, λειτουργεί εδώ και 34 χρόνια, κάθε χρόνο απολαμβάνει της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης χιλιάδων οικογενειών, χάρη στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι την εμπιστοσύνη αυτή, που είναι πολύτιμο κεφάλαιο εμάς, τη λαμβάνουμε πρωταρχικά υπόψη σε κάθε ενέργεια μας και σε αυτήν την χρονική στιγμή συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες αρχές», αναφέρει, επίπλέον, στην ανακοίνωσή της η κατασκήνωση.

Θρήνος για την οικογένεια της 8χρονης

Παράλληλα, η οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού αποχητά απαντήσεις. Η γιαγιά του άτυχου παιδιού, η οποία εργάζεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν μπορούσε να κρύψει τη θλίψη και την οργή της. «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους του τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια στο thesstoday.gr, κατά τη διάρκεια της κηδείας της. Άτομα από το περιβάλλον της οικογένειας τόνισαν τη μεγάλη ευθύνη που έχει κάποιος όταν προσέχει παιδιά, κάτι που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ