Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης υγειονομικής κρίσης στον Παγασητικό Κόλπο: Αλιείς με καΐκια θα μαζεύουν τα νεκρά ψάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εφαρμογή ενός έκτακτου σχεδίου για την προστασία του Παγασητικού κόλπου από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια, τα οποία αποτελούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της περιοχής προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το αναλυτικό σχέδιο θα ανακοινώσει αύριο από τον Βόλο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr, ο κ. Κουρέτας θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν κλείνει άμεσα το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας.

Παράλληλα στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, παρουσία του προέδρου Σωκράτη Αναγνώστου, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου αποφασίστηκαν τα εξής:

Ο ΟΛΒ με εργολαβίες που αναθέτει να αναλάβει την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών στα όρια της ευθύνης του, δηλαδή εντός του Λιμένα Βόλου. Ο κ. Αναγνώστου αρνήθηκε να αναλάβει να εκτελέσει την εργασία και εκτός “συνόρων” αρμοδιότητάς του.

-Επτά αλιευτικά σκάφη θα αναλάβουν από αύριο και έως την επόμενη εβδομάδα την απομάκρυνση του όγκου των νεκρών ψαριών.

-Θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο δίχτυ στις εκβολές του Ξηριά, στην έξοδο της Μπουρμπουλήθρας προκειμένου τα νεκρά ψάρια να μη φτάνουν στον Παγασητικό κόλπο.

-Εργατικό προσωπικό θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί τον καθαρισμό των εκβολών του χειμάρρου Ξηριά.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το TheNewspaper.gr, αυτή την ώρα δίνεται μάχη ώστε να επιδιορθωθούν σοβαρές ζημιές που προκάλεσε ο Daniel και ο Elias στο Αντλιοστάσιο της Πέτρας, προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά οι ηλεκτρολογικοί πίνακες και να ξεκινήσει η απάντληση υδάτων, μόλις κλείσει το θυρόφραγμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το μετάνιωσε πικρά! Ο Ζελένσκι έβγαλε βίντεο κοντά στο Κουρσκ απειλώντας Πούτιν και Μόσχα-Ρωσικά μαχητικά Su-57 ξεκίνησαν να τον «κυνηγάνε»

Ρωσικά Su-57 πέταξαν πάνω από το Κουρσκ με κατεύθυνση προς το ουκρανικό Σούμι όσο βρίσκονταν εκεί ο Ουκρανός πρόεδρος...