Κοινωνία

Αναβρασμός στην Αταλάντη: Νέα παρουσία λύκου κατέγραψε ντόπιος - Νέες επιθέσεις σε κοπάδια προβάτων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί τρεις ακόμη επιθέσεις λύκων σε κοπάδια προβάτων από το Ζέλι μέχρι το Γουλέμι Λοκρίδας, ενώ το άγριο θηλαστικό έχει κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και στα τελευταία σπίτια της Αταλάντης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lamiareport.gr τελευταίο περιστατικό μάλιστα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/8) στην περιοχή «Παλαιομάγαζα» με αγέλη τεσσάρων λύκων να κατασπαράζει μια ολόκληρη προβατίνα, η οποία είχε ξεμακρύνει από το κοπάδι.

Το περασμένο Σάββατο παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε επίσης κοντά στην Αταλάντη μεταξύ Μεγαπλάτανου και Γουλεμίου στην περιοχή «Βαθιά Λάκκα» πολύ κοντά στον επαρχιακό δρόμο. Κτηνοτρόφος της περιοχής βρήκε πνιγμένο ένα πρόβατό του. Ο λύκος δεν είχε προλάβει να πάρει τη λεία του καθώς φοβήθηκε από την παρουσία του ίδιου του βοσκού.

Ο τελευταίος ειδοποίησε τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης Δημήτρη Καρατράντο, ο οποίος κατάφερε να βιντεοσκοπήσει έναν ενήλικο λύκο. Το άγριο ζώο φαίνεται ότι έψαχνε τη λεία του πριν χαθεί σε κοντινή ρεματιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το μετάνιωσε πικρά! Ο Ζελένσκι έβγαλε βίντεο κοντά στο Κουρσκ απειλώντας Πούτιν και Μόσχα-Ρωσικά μαχητικά Su-57 ξεκίνησαν να τον «κυνηγάνε»

Ρωσικά Su-57 πέταξαν πάνω από το Κουρσκ με κατεύθυνση προς το ουκρανικό Σούμι όσο βρίσκονταν εκεί ο Ουκρανός πρόεδρος...