Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο Καβάλας για δεύτερο 24ώρο - Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 12:30 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Αυγούστου, στην περιοχή Αυγό, σε μεγάλο υψόμετρο του όρους Παγγαίου και συνεχίζει να καίει για δεύτερο 24ώρο.

Η πυρκαγιά στην περιοχή  έχει επεκταθεί. Το μέτωπο της πυρκαγιάς το βράδυ της Παρασκευής (23/08) είχε κατέβει πιο κοντά σε χωριά όπως η Μεσορόπη. Ωστόσο δεν απειλεί οικισμούς.

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ρίψεις συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενισχυθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί κατά πολύ και στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με 23 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων και σταδιακά καταφθάνουν στο σημείο 80 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση. 

 Από τις βραδινές ώρες χθες είχαν μείνει διάσπαρτες εστίες αλλά με τη δύση του ηλίου οι εναέριες δυνάμεις έπαψαν να επιχειρούν.

Η φωτιά καίει σε δύσβατη δασική έκταση. 
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ξεφτίλα ολκής-Η ΕΕ απάντησε επίσημα ότι δεν θα αντιδράσει στρατιωτικά αν οι Τούρκοι μπλοκάρουν την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδος

Το έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω αναποφασιστικότητας της Αθήνας-Αυτό να το ακούνε όσοι έλεγαν κάποτε ότι η...