Κοινωνία

Εικόνες κρίσης στο ΕΣΥ: Χάος και αδιαφορία στο περιφερειακό Ιατρείο της Γαύδου - Ασθενείς κείτονται στο έδαφος

Ενδεικτικές της κατάντιας του ΕΣΥ είναι οι εικόνες που αποτυπώνονται σε βίντεο από το περιφερειακό ιατρείο Γαύδου, με δεκάδες πολίτες του νησιού με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας να είναι «αραδιασμένοι» στο έδαφος, τόσο εντός όσο και εκτός του ιδρύματος, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το newsbreak.gr

Δείτε βίντεο του Website Documento

Μάλιστα, πέρα από τα εξευτελιστικά, όσο και απάνθρωπα αυτά στιγμιότυπα που -αν μη τι άλλο- παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και προκαλούν θλίψη συνδυασμένη με οργή, υπάρχει και η είδηση πως χθες το βράδυ μια γυναίκα κινδύνεψε σοβαρά να χάσει τη ζωή της, σύμφωνα με γιατρό του νησιού, ο οποίος στηλιτεύει την επισφαλή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το περιφερειακό ιατρείο του ακριτικού νησιού.

Το βίντεο με τους ασθενείς που κείτονται στο πάτωμα του ιατρείου, αλλά και έξω από αυτό, δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, σε κάθε ευκαιρία, σπεύδει να τονίσει πόσο επιτυχείς είναι οι ενέργειες του υπουργείου του. Ωστόσο, οι εικόνες που αποτυπώνουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τη διάλυση του ΕΣΥ και την αδιαφορία των κυβερνητικών παραγόντων να παρέμβουν δίνοντας ουσιώδεις λύσεις σε θέματα δημόσιας υγείας, μιλούν από μόνες τους.

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr πριν από λίγες ημέρες, το νησί έχει γεμίσει με κρούσματα γαστρεντερίτιδας, τα οποία πλήθαιναν μέρα με τη μέρα. Έπειτα από αναλύσεις που έγιναν από αρμόδια κλιμάκια φαίνεται πως τα κρούσματα οφείλονται στον νοροιό, ενώ σε αναμονή είναι τα αποτελέσματα για τις αναλύσεις των δειγμάτων νερού. Πηγές του ΕΟΔΥ αναφέρουν πως τα πρώτα στοιχεία από τις αναλύσεις των δειγμάτων νερού δείχνουν πως το νερό πληροί τα όρια της νομοθεσίας, ενώ παράλληλα αναφέρουν πως «θα περιμένουμε να τελειώσουν οι έλεγχοι».

Μετά από τις νέες εξελίξεις το documentonews.gr επικοινώνησε εκ νέου με το γιατρό του νησιού, ο οποίος δήλωσε πως: «Μέχρι και χθες είχαμε 30 με 40 κρούσματα κάθε μέρα, και κάποιους με υποτροπές. Χθες το βράδυ είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό. Από κάποιο κατάλυμα φέραμε μία γυναίκα της οποίας η πίεση είχε πέσει πολύ. Ήταν 7 με 5 η πίεσή της, όταν είναι τόσο χαμηλά ο άνθρωπος κινδυνεύει άμεσα. Μέσα σε 40 λεπτά με μία ώρα είχε συνέλθει. Έκανε πάρα πολλές διάρροιες και εμετούς, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο» σημειώνει ο κ. Αμβροσιάδης ενώ σε σχετική ερώτησή μας ξεκαθαρίζει πως «όπως φέραμε την γυναίκα από κατάλυμα έτσι μπορώ να σας πως έχουμε και ντόπιους που έχουν νοσήσει, όπως ιδιοκτήτες χώρων εστίασης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

τσετσενικός στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι! Ουκρανοί στρατιώτες που εισέβαλαν στο Μπριάνσκ έπεσαν πάνω σε Τσετσένους κομάντος και εξουδετερώθηκαν

Οι Ουκρανοί ήταν οι διπλάσιοι από τους Τσετσένους και τους Ρώσους, όμως αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν εξαιτίας των...