Κοινωνία

Υπογράφηκε η σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία στην Αθήνα

Υπεγράφη, σήμερα (22/08), η σύμβαση μεταξύ των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και της Εθνικής Leasing Α.Ε., για την προμήθεια 300 καινούργιων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέσω μίσθωσης διάρκειας 10 ετών με δικαίωμα προαίρεσης ενός έτους.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, του Προέδρου του ΔΣ της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ Γεώργιου Σπηλιόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Στέφανου Αγιάσογλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Leasing Α.Ε. Θεόδωρου Σπυρόπουλο και του Διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών της Εθνικής Leasing Α.Ε. Γεώργιου Κιολεΐδη.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σύμβασης, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι πρόκειται για:

  • 100 πετρελαιοκίνητα αρθρωτά λεωφορεία, 18 μέτρων.
  • 100 πετρελαιοκίνητα λεωφορεία, 12 μέτρων.
  • 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, Midi 8,6 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ.

Μάλιστα, η εκμίσθωση των ηλεκτρικών λεωφορείων περιλαμβάνει τους φορτιστές και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο των αμαξοστασίων.

«Στη Σύμβαση προβλέπεται η παράδοση του 30% του συνόλου των λεωφορείων στο επόμενο τρίμηνο, κάτι που σημαίνει πως ένας πολύ σημαντικός αριθμός νέων λεωφορείων πρόκειται να ενταχθεί στον στόλο της Ο.ΣΥ. έως το τέλος τους έτους. Και τα υπόλοιπα στους πρώτους μήνες του 2025. Η σύμβαση διασφαλίζει, επίσης, υψηλή διαθεσιμότητα οχημάτων, καθώς ο Ανάδοχος δεσμεύεται σε πολύ υψηλά επίπεδα εφεδρείας και αντικατάστασης των οχημάτων, είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε:

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εφαρμόζει, με συνέπεια και μεθοδικότητα, τον σχεδιασμό ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων. Η ανανέωση του στόλου έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται βήμα – βήμα, με κριτήρια τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Δημιουργούμε υποδομές, οι οποίες θα παραμείνουν στην υπηρεσία του πολίτη για πολλά χρόνια στο μέλλον».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ