5 Έλληνες serial killers που σόκαραν ολόκληρη την Ευρώπη
Κοινωνία

5 Έλληνες serial killers που σόκαραν ολόκληρη την Ευρώπη (Βίντεο)

Η Ελλάδα είναι μία όμορφη χώρα με τεράστιο ιστορικό πλούτο, στην οποία όμως έχουν λάβει χώρα εγκλήματα που σόκαραν τον κόσμο. Σήμερα θα μιλήσουμε για κάποια από τα πιο αδιανόητα και δημοφιλή εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μας και αποτέλεσαν πρωτοσέλιδα σε σελίδες όλου του κόσμου. 

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 εγκληματίες που θα μείνουν σίγουρα στις μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Αντώνης Δαγκλής

Ξεκινάμε με μία πολύ τρομαχτική ιστορία που έλαβε χώρα στην Αθήνα την περίοδο μεταξύ 1992 και 1995. Πρωταγωνιστής ήταν ο Αντώνης Δαγκλής, ένας οδηγός φορτηγού που εξαιτίας των απανωτών δολοφονιών του αποκαλούνταν ο «Αντεροβγάλτης της Αθήνας». Τα θύματά του ήταν κυρίως ιερόδουλες και τα εγκλήματά του ξεχώριζαν για την ακραία βαναυσότητά τους.

Ο Δαγκλής είχε παραβατικό ιστορικό από πολύ νέος και συγκεκριμένα από την ηλικία των 14 ετών. Έτρεφε τεράστιο μίσος για τις ιερόδουλες επειδή αυτό ήταν το επάγγελμα της ίδιας του της μητέρας. Το 1988 είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο, ενώ έναν χρόνο αργότερα συλλήφθηκε για επίθεση με μαχαίρι σε μία ομάδα ανδρών.

Τα αποτρόπαια εγκλήματα του Δαγκλή αποκαλύφθηκαν όταν ο ίδιος συλλήφθηκε για τον βιασμό και την απαγωγή μίας Βρετανίδας ονόματι Ann Hamson. Αφότου την απήγαγε, ο Δαγκλής ομολόγησε τα απάνθρωπα πράγματα που είχε κάνει σε δύο άλλες γυναίκες, την Ελένη Παναγιωτοπούλου και την Αθηνά Λαζάρου. 

Λίγο αργότερα ο Δαγκλής ομολόγησε στις αρχές την δολοφονία ακόμη 6 γυναικών, όπως επίσης αποκάλυψε στην αστυνομία πως είχε ληστέψει και τα 8 θύματά του. Μετέπειτα ομολόγησε και την συμμετοχή του σε μία άλυτη υπόθεση δολοφονίας μία ιερόδουλης στην ελληνική πρωτεύουσα, το σώμα της οποίας είχε βρεθεί το 1992.

Κατά την διάρκεια της δίκης του, ο Δαγκλής εξέφρασε το απεριόριστο μίσος του για τις ιερόδουλες. Ο Αντεροβγάλτης της Αθήνας καταδικάστηκε σε 3 φορές ισόβια συν 25 χρόνια για τις αποτρόπαιες πράξεις του. Στις 2 Αυγούστου του 1997 ο Δαγκλής βρέθηκε νεκρός στο κελί του με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε.

Μανώλης Δουρής

Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς 1993 στην κωμόπολη Ερμιόνη όταν εξαφανίστηκε ο τότε 6χρονος Νίκος Δουρής. Η εξαφάνιση του μικρού αγοριού έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Ελλάδα, με τους γονείς του και ειδικά τον πατέρα του Μανώλη Δουρή να ζητούν την βοήθεια του κόσμου μέσω της τηλεόρασης. Ο πατέρας του μάλιστα είχε υποσχεθεί να εκδικηθεί όποιον είχε αρπάξει τον γιό του.

Γρήγορα όμως τα πράγματα πήραν μία αναπάντεχη τροπή. Όταν ανακαλύφθηκε το σώμα του μικρού Νικόλα το πανελλήνιο σοκαρίστηκε από τις αποκαλύψεις των αρχών. Το παιδί είχε χάσει την ζωή του από ασφυξία, ωστόσο προτού είχε γίνει αυτό ο 6χρονος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. 

Η ελληνική αστυνομία ξεκίνησε να υποπτεύεται τον Μανώλη Δουρή, τον πατέρα του άτυχου μικρού. Μετά από συνεχείς πιέσεις ο Μανώλης ομολόγησε και προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αδιανόητες πράξεις του λέγοντας πως πάθαινε κρίσεις.

Όλος ο ελληνικός λαός απαιτούσε από το δικαστικό σύστημα ο Μανώλης Δουρής να λάβει μία άνευ προηγουμένου τιμωρία για το έγκλημά του. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για προμελετημένο φόνο. Στην αρχή ήταν προγραμματισμένο ο Δουρής να φυλακιστεί στα Τρίκαλα, όμως μετά από την άρνηση των κρατουμένων ο δολοφόνος μεταφέρθηκε σε απομακρυσμένο κελί στις φυλακές της Κέρκυρας. 

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία με τον μικρό Νικόλα ο πα-τέρας Μανώλης και δολοφόνος του τερμάτισε την ζωή του μέσα στο κελί του. 

Θεόφιλος Σεχίδης

Τον Μάιο του 1996 ο Θεόφιλος Σεχίδης, ένας 24χρονος φοιτητής νομικής, διέπραξε μία σειρά από εγκλήματα που έκαναν ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό να ανατριχιάσει. Κατά την διάρκεια μίας περιόδου 5 ημερών, ο Σεχίδης με τεράστια βαναυσότητα δολοφόνησε μέλη της οικογένειας του στο νησί της Θάσου. Θύματά του ήταν οι γονείς του, η αδερφή του, η γιαγιά του και ο θείος του.

Ο τρόπος που ο Σεχίδης διέπραξε τις απάνθρωπες αυτές πράξεις ήταν πραγματικά αρρωστημένος. Κατά την διάρκεια της δίκης του ο ίδιος δήλωσε πως πίστευε ότι τα μέλη της οικογένειάς του συνωμοτούσαν εναντίον του, για αυτό και έκανε ότι έκανε. Έτσι υποστήριξε πως οι πράξεις του είχαν στόχο την αυτοάμυνα.

Όπως είναι είναι λογικό το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις δικαιολογίες του Σεχίδη και έτσι στις 20 Ιουνίου του 1997 ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο 5 ανθρώπων. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο λίγο αργότερα ο 46χρονος τότε κατά συρροή δολοφόνος της Θάσου βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του ψυχιατρικού θαλάμου του Κορυδαλλού.

Οι ψυχίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Σεχίδης έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, ωστόσο δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ψυχική του κατάσταση. Ξέρουμε βέβαια πως με απόφαση του δικαστηρίου ο Σεχίδης μεταφέρθηκε στον ψυχιατρικό θάλαμο των φυλακών του Κορυδαλλού. 

Η τρομαχτική πορεία του Σεχίδη και τα αποτρόπαια εγκλήματά του έκαναν όλη την χώρα να ανατριχιάσει. Οι ψυχίατροι έδωσαν δημόσιες οδηγίες στους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιπτώσεις παιδιών που πιθανόν να πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, όπως σχιζοφρένεια. 

Δημήτρης Βακρινός

Ο Δημήτρης Βακρινός γεννήθηκε στον Πυρρή της Αρκαδίας το 1962 και μέχρι το τέλος της ζωής του είχε γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους serial killers όλης της Ελλάδας. Η ζωή του ξεκίνησε με προβληματικά παιδικά χρόνια, κατά τα οποία ο Βακρινός δέχονταν κακοποίηση από τον αλκοολικό πατέρα του. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Βακρινός έγινε ο ψυχρός δολοφόνος που γνωρίζουμε σήμερα. 

Τα εγκλήματά του έλαβαν χώρα μεταξύ 1987 και 1996 στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα. Στην αρχή ο Βακρινός εργάζονταν ως ηλεκτροσυγκολλητής, ωστόσο αργότερα έγινε οδηγός ταξί. Η πρώτη του καταγεγραμμένη δολοφονία συνέβη το έτος 1987 έναντι του Παναγιώτη Γαγλία. 

Η μέθοδος του Βακρινού ήταν η εξής: ο ίδιος χρησιμοποιούσε το επάγγελμά του ως ταξιτζής για να παρασέρνει τα θύματά του, τα οποία μετέπειτα επιτίθονταν σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο Βακρινός είχε σκοτώσει την Αναστασία Σιμιτζή το 1993, τον Θεόδωρο Ανδρεάδη το 1993 και τα δύο αδέρφια Κώστα και Αντώνη Σπυρόπουλο το 1995.

Εξαιτίας της κακοποίησης που δέχθηκε μικρός, ο Βακρινός ήταν ένας πάρα πολύ ασταθής χαρακτήρας που κατέτρεξε στην βία για να εκτονώσει το μίσος του για τον πατέρα του και τα πολλά τραύματά του. Ο δολοφόνος ταξιτζής ήταν πολύ οξύθυμος. Με την παραμικρή προσβολή εναντίον του, ο ίδιος εξαγριώνονταν και διέπραττε τα τρομαχτικά εγκλήματα που προαναφέραμε.

Τον Απρίλιου του 1997 και μετά από χρόνια εγκληματικής δραστηριότητας, οι αρχές της Αθήνας επιτέλους τον συνέλαβαν. Ο Δημήτρης Βακρινός στάλθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, αν και λίγο αργότερα στις 12 Μαΐου του ίδιου έτους ο κατά συρροή δολοφόνος της Αθήνας βρέθηκε νεκρός σε μπάνιο της υποδομής. Αυτό ήταν το τέλος ενός από τους χειρότερους εγκληματίες που έχουν περάσει ποτέ από την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Για το τέλος κρατήσαμε μία υπόθεση που σόκαρε όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπορεί να μην ήταν κατά συρροή δολοφόνος, όμως διέπραξε το απίστευτο έγκλημα δολοφονίας της ίδιας του της συζύγου, της Καρολάιν Κράουτς, το κοντινό 2021.

Ο Αναγνωστόπουλος κατάφερε να ξεγελάσει για πολλές ημέρες τις αρχές, λέγοντας πως η 20χρονη σύζυγός του σκοτώθηκε από ληστές που εισήλθαν στην οικία τους. Ο ίδιος σκότωσε και τον σκύλο της οικογένειας για να δημιουργήσει ένα πιο πιστευτό σενάριο. 

Η έρευνα της ελληνικής αστυνομίας αποκάλυψε όμως την πλεκτάνη του δολοφόνου και λίγο αργότερα το δικαστήριο τον καταδίκασε για τα εγκλήματά του. Ο βρετανικός τύπος μετέδωσε σε όλη την Ευρώπη τις πράξεις του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη + 10 χρόνια φυλάκισης για τον θάνατο του σκύλου της οικογένειας.

Η αιτιολογία του για την απόκρυψη των εγκλημάτων του ήταν πως δεν ήθελε να φυλακιστεί για να μην μεγαλώσει των 11 μηνών παιδί του (και της Καρολάιν) χωρίς γονείς. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε η εκδίκηση του Πούτιν-Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Κούρσκ (Ολγκόβκα) παράλληλα με την αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία (Βίντεο)

Ποια τρομερή μέθοδο χρησιμοποιούν οι ρωσικές μονάδες σε Ντονμπάς και Κούρσκ εξοντώνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς-Κίνδυνος...
Οδησσός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο μαζικότερος ρωσικός βομβαρδισμός του πολέμου! Σε «νεκροταφείο» μετατράπηκε η Οδησσός-Χτυπήθηκαν οι πύργοι Boyko (Βίντεο)

Σε νεκροταφείο οχημάτων μετατράπηκε η ουκρανική πόλη της Οδησσού εξαιτίας της εκτενούς καταστροφής οχημάτων και φορτηγών