Κοινωνία

Κραυγή αγωνίας των γιατρών στη Σάμο - «Το νοσοκομείο κλείνει, επιτέλους κάντε κάτι»

Τη μεγάλη αγωνία τους για τις ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου εκφράζουν οι γιατροί της περιοχής, καλώντας το πολιτικό προσωπικό να πράξει καθώς, όπως αναφέρουν, «το νοσοκομείο με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου στηλιτεύει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την υποστελέχωση, υπογραμμίζοντας πως «η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών».

«Κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί»

Παράλληλα τονίζουν ότι «επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ η αναγκαστική υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει, σωματική και ψυχική κόπωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΙΣ:

«ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Υγείας
2. Διοικητής 2ης ΥΠΕ
3. Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου
4. Βουλευτή Ν. Σάμου
5. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
6. Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου
7. Δήμαρχο Δυτικής Σάμου
8. Διοικήτρια Γ.Ν. Σάμου
9. ΔΣ Γενικού Νοσοκομείου Σάμου
10. Ιατρικό Σύλλογο Σάμου
11. Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝ Σάμου
12. ΜΜΕ

Η κατάσταση στο Γ.Ν. Σάμου καθίσταται όλο και χειρότερη. Επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ η αναγκαστική υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει, σωματική και ψυχική κόπωση.

Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών. Κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί. Αντιθέτως και ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις μετακίνησαν εκτός Νομού, ιατρούς από το Κ.Υ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ με την συναίνεση όλων των υπευθύνων στο Αγαθονήσι και στην Πάτμο.

Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει. Επιτέλους, αν σας ενδιαφέρει κάντε κάτι άμεσα»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ