Κοινωνία

2 προσαγωγές για τη φωτιά στο Λιτόχωρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην Πλάκα Λιτοχώρου, του δήμου Δίου Ολύμπου στην Πιερία, ενώ δυο άτομα προσήχθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ντελάλη», δυο άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για την φωτιά. Τα δυο άτομα εντοπίστηκαν στην περιοχή και  φέρεται να εκτελούσαν αγροτικές εργασίες κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από αμέλεια κατά τη διάρκεια των εργασιών τους.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Όσον αφορά την κατάσβεση της φωτιάς, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν άμεσα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου, δεκαεπτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκενώθηκε η περιοχή – Κάηκε μια κατοικία

Το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, ενημερώνοντας τους για την φωτιά και καλώντας τους να απομακρυνθούν για την ασφάλεια τους.

Ο απολογισμός των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά είναι ακόμη νωρίς για να διαπιστωθεί, ωστόσο ήδη μια κατοικία τυλίχθηκε στη φλόγες.

Επίσης, να σημειωθεί ότι, η φωτιά προκάλεσε προβλήματα και στα δρομολόγια αμαξοστοιχιών. Η ενημέρωση από τη Hellenic Train: “Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις”.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ