Κοινωνία

Φωτιά στην Ικαρία: Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στους Φούρνους Κορσεών ανάμεσα στη Σάμο και στην Ικαρία, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καταφέρνοντας να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί.  

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς διευθύνσεις δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα αυτής της 4:00 το πρωί πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι.

Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής άρχισε τις ρίψεις και κατάφερε να την καθηλώσει.

Σήμερα, Κυριακή (18/8) δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα, εναέρια μέσα και εθελοντές. Οι δασοκομάντος προσπαθούν να σβήσουν κάθε εστία που αναζωπυρώνεται. Η άνεμοι που πνεύουν στην περιοχή εξακολουθούν να έχουν ένταση πολλές φορές και 7 μποφόρ δυσχερώνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ που πνέουν στο σημείο, βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς.

Μάλιστα, χθες (17/8) το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112», ενώ το λιμενικό απομάκρυνε 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ