Κοινωνία

Kρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στο Καλοχώρι της Λάρισας

Σε ψεκασμό με ειδικό, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΑΤ σκεύασμα, στο Καλοχώρι προχωρά ο Δήμος Τεμπών, μετά και τον εκδήλωση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή.

Μετά και από επικοινωνία του Δημάρχου Γιώργου Μανώλη με τον Συντονιστή του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κανελλόπουλο, αποφασίστηκε ότι:

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου μετά τις 10:00 το βράδυ και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μία με μιάμιση ώρα.

Για προληπτικούς λόγους, συνιστάται οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στην περιοχή αυτή από τις 10:00 αύριο το βράδυ έως έως τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Αυγούστου. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παρουσία πολίτη στο δρόμο, ο υπεύθυνος του ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματήσει τον ψεκασμό και το αποτέλεσμα θα είναι περιορισμένο.
Οι πολίτες θα πρέπει επίσης να έχουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, να μην έχουν απλωμένα ρούχα σε εξωτερικό χώρο και να προφυλάξουν τα κατοικίδια σε εσωτερικό χώρο.

Για τα καταστήματα στην περιοχή συνιστάται να κλείσουν πριν από τις 10:00 το βράδυ της Τρίτης.

Ο Δήμος απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ακολουθώντας τις οδηγίες καθώς ο ψεκασμός γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Τεμπών συμμετέχει και φέτος το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να προμηθευτούν το ενημερωτικό έντυπο με τις οδηγίες προφύλαξης από τις δομές Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, από τα κατά τόπους πρώην Δημαρχεία και τα ΚΕΠ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ