Κοινωνία

Φωτιά-Αττική: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής-Συμμετέχουν Χαρδαλιάς και δήμαρχοι

Σε ασταμάτητη επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη βορειανατολική Αττική. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Από τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας (12.08.24) βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο υπό τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Ν. Ρουμελιώτη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και των τεσσάρων δημάρχων των περιοχών που πλήττονται από τη φωτιά στη βορειανατολική Αττική.

Στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», που έχει στηθεί στο Καπανδρίτι, βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να παρακολουθεί στενά και να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε πλήρη επιφυλακή για την προστασία των πολιτών και ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στο πεδίο, με το σύνολο του προσωπικού και των μέσων του να συνδράμει, όπου και όποτε ζητείται, «άμεσα και με αποτελεσματικότητα».

Συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη και Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδα Μανωλάκο, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την πορεία των επιχειρήσεων από τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Νικόλαο Ρουμελιώτη και τα επιχειρησιακά στελέχη του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συμμετείχε σε συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης και την εξέταση των επόμενων βημάτων. Κατόπιν, συναντήθηκε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στις περιοχές που έχουν πληγεί, επισκέφθηκε εθελοντικά κλιμάκια πυρόσβεσης και συζήτησε με τους επικεφαλής των κατά τόπους πυροσβεστικών σταθμών, προκειμένου να διασφαλίσει την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων, ενώ μετέβη και στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειωθεί ότι με προσωπική εντολή του κ. Χαρδαλιά και κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, διατέθηκαν στο πεδίο των επιχειρήσεων από πολύ νωρίς εκ μέρους της περιφέρειας, όλες οι απαιτούμενες υδροφόρες και τα χωματουργικά μηχανήματα που ζητήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο.

Το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίασε το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Π.Ε. Αν. Αττικής), στο Καπανδρίτι, ενώ κατόπιν επικοινωνίας του περιφερειάρχη Αττικής με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, είναι ανοιχτοί οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδέχονται πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώθηκαν από την Πυροσβεστική. Οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσουν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας για φωτιά στην Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες. Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Τέλος, σημειώνεται ότι από τις 6:30 π.μ. βρίσκεται σε, εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο υπό τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Ν. Ρουμελιώτη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και των τεσσάρων δημάρχων των περιοχών που πλήττονται.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ