Κοινωνία

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ετοιμάζει η κυβέρνηση με το βασικό βάρος της προετοιμασίας του να βαραίνει το Υπουργείο Ενέργειας.

Στο Υπουργείο Ενέργειας έχει γίνει απολύτως σαφές πως η λειψυδρία είναι τεράστιος κίνδυνος, για όλη την Ελλάδα και ειδικότερα την ανατολική Ελλάδα, τα νησιά Αιγαίου και την Κρήτη.

Μάλιστα, οι προβλέψεις τις οποίες έχει στα χέρια του το Υπουργείο Ενέργειας προβλέπουν το πρόβλημα θα χειροτερεύσει τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, η λειψυδρία δεν έχει να κάνει μόνο με τη μείωση των βροχοπτώσεων, αλλά και με την υπερβολική κατανάλωση σε ορισμένες περιοχές.

Στο Υπουργείο Ενέργειας σχεδιάζουν αλλαγές σε σχέση με τις πηγές των περιοχών με λίγο νερό. Για παράδειγμα, στα νησιά που δεν έχουν βροχές, θα πρέπει να υπάρξει στροφή προς την αφαλάτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές σχεδιάζονται, σε συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, και σε σχέση με τον τρόπο διαχείριση του νερού.

Επίσης πρέπει να αυξηθεί η εισπραξιμότητα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, δηλαδή να ζητείται από τους οφειλέτες, με μεγαλύτερη ένταση, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το ελληνικό κράτος δεν "παράγγειλε" νέα αντι-drone συστήματα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ενώ προωθεί την προμήθεια του ισραηλινού συστήματος C-UAS;

Μεγάλο παρασκήνιο σχετικά με την παραγγελία αντι-drone συστημάτων για τις μονάδες επιφανείας του Πολεμικού μας Ναυτικού...