Κοινωνία

Χιλιάδες συλλήψεις παράνομων μεταναστών, κατασχέσεις ναρκωτικών και καπνικών κατέγραψε το Λιμενικό τον Ιούλιο

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν και συνέλαβαν χιλιάδες παράτυπους μετανάστες  στη διάρκεια του Ιουλίου.

Την ίδια ώρα που το προσωπικό της υπηρεσίας πέτυχε σημαντικά πλήγματα στη διακίνηση των ναρκωτικών αλλά και των παράνομων καπνικών προϊόντων.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος


Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, κατά την διάρκεια του Ιουλίου, οι υπηρεσίες διαχειρίστηκαν 94 υποθέσεις περιστατικών παράνομης εισόδου στη χώρα και συνελήφθησαν 2007 αλλοδαποί και 60 διακινητές. Τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν και κατάσχεσαν 31 δουλεμπορικά σκάφη καθώς και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές. Ωστόσο, σε άλλες 16 περιπτώσεις εντοπίστηκαν 21 μετανάστες που προσπαθούσαν να διαφύγουν με τη βοήθεια δύο διακινητών και κατασχέθηκαν δύο οχήματα.

Ως προς τις υποθέσεις ναρκωτικών, το Λιμενικό χειρίστηκε 82 υποθέσεις, σχηματίζοντας δικογραφία για 88 άτομα με τις συλλήψεις να φτάνουν τις 88. Ανάμεσα στα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν είναι κάνναβη, οπιούχα, κοκαϊνη, διεγερτικά και παραισθησιογόνα (μεταξύ των οποίων 284 δισκία έκστασι) αλλά και αγχολυτικά και ηρεμιστικά. Επίσης, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του ΛΣ εντόπισαν και κατάσχεσαν 6.250 ευρώ.

Τέλος, ως προς την παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων, το Λιμενικό χειρίστηκε τρεις υποθέσεις, για τις οποίες συνέλαβε τρία άτομα. Κατασχέθηκαν 32.180 τσιγάρα, 1.609 γραμμάρια καπνού, με τους διαφυγόντες δασμούς να φτάνουν τις 3.305,88 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

πλήγματα στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις 0

Χάος στην ουκρανική πρωτεύουσα! Η Μόσχα χτύπησε το Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 της Β. Κορέας προκαλώντας τρομερή καταστροφή (Βίντεο)

Τουλάχιστον 5 ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγες ώρες στην επικράτεια της πόλης, υποδεικνύοντας ότι η πυραυλική...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση στο Κούρσκ: Ήρθαν οι εξολοθρευτές Τσετσένοι κατά των Ουκρανών που έχουν καταλάβει στρατηγικό αγωγό φυσικού αερίου (Βίντεο)

Σώθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος που χθες ήταν “ νεκρός” για δυτικά ΜΜΕ-Συγκροτήθηκαν ειδικές ρωσικές δυνάμεις που...