Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο μήνυμα από το 112-Εκκενώνεται ο οικισμός Αποδούλου

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες μεσημέρι Πέμπτης στο νότιο Ρέθυμνο, στις περιοχές Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. Στην προσπάθεια για να σβήσει η φωτιά επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ σηκώθηκαν και τέσσερα εναέρια μέσα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Στο Ρέθυμνο και στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο επιτελάρχης Γιώργος Μαρκουλάκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti.

Το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες χωρίς κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις που παρέμεναν στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς. Παρ' όλα αυτά οι ισχυροί άνεμοι αλλά και η μεγάλη έκταση του πύρινου μετώπου είναι αιτίες για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Ουσιαστικά η μισή πυροσβεστική δύναμη της Κρήτης βρίσκεται επιτόπου, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν και δυνάμεις από την Αθήνα.

Πάντως, έπειτα από την ολονύχτια επιχείρηση 250 περίπου πυροσβεστών, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες εστία-εστία, η εικόνα το πρωί της Πέμπτης ήταν σαφώς καλύτερη από το βράδυ, ωστόσο το στοίχημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να σβήσουν κάθε μικρή εστία που σιγοκαίει και που προκαλεί συνεχείς αναζωπυρώσεις, επικίνδυνες να ξεφύγουν ανά πάσα στιγμή.

Νέο μήνυμα από το 112- Εκκενώνεται ο οικισμός Αποδούλου

Πριν από λίγο εστάλη δεύτερο μήνυμα από το 112, λόγω της αναζωπύρωσης που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Καλεί τους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να απομακρυνθούν άμεσα προς Φουρφουρά.

Νωρίτερα ήχησε στις 12:10 ήχησε το πρώτο μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης Αμαρίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι μικρές εστίες που υπάρχουν κατά τόπους γίνονται συχνά αιτία τοπικών αναζωπυρώσεων, οι οποίες όμως σβήνονται άμεσα.

Σε πλήρη σχηματισμό επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται από το βράδυ στην περιοχή, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα.

Από κοινού συνδράμουν και οι εθελοντικές ομάδες, καθώς και τα μηχανήματα έργου από τους ΟΤΑ καθαρίζοντας και δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

πλήγματα στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις 0

Χάος στην ουκρανική πρωτεύουσα! Η Μόσχα χτύπησε το Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 της Β. Κορέας προκαλώντας τρομερή καταστροφή (Βίντεο)

Τουλάχιστον 5 ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγες ώρες στην επικράτεια της πόλης, υποδεικνύοντας ότι η πυραυλική...