Κοινωνία

Θύμα των υπαλλήλων της ΕΤΑΔ ξεσπά για τις παράνομες μισθώσεις - «Μου ζήτησαν €50.000 μια ημέρα πριν την εκδήλωση, καταστράφηκα»

Το modus operandi των μελών του κυκλώματος παράνομων μισθώσεων που δρούσε εντός της ΕΤΑΔ και αποδομήθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει ένα από τα θύματα της συμμορίας στο «ΘΕΜΑ».

Τα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και δύο υπάλληλοι, στην αρχή παρουσιάζονταν στο υποψήφιο θύμα τους φιλικοί. «Φορούσαν» το χαμόγελό τους, μιλούσαν ευγενικά, δήλωναν σίγουροι για το αποτέλεσμα και το καλούσαν «να προχωρήσει και να μην φοβάται τίποτα». Για χρήματα ούτε λόγος. «Αυτά στο τέλος μην ανησυχείς, είμαστε εμείς εδώ» διαβεβαίωναν με αυτάρεσκο ύφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο ενδιαφερόμενος πείθονταν, έκλεινε τις συνεργασίες, νοίκιαζε εξοπλισμό και ένιωθε σίγουρος όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ο καιρός περνούσε και λίγο πριν την πραγματοποίηση της -προγραμματισμένης θεωρητικά- εκδήλωσης το κόλπο αποκαλυπτόταν. Το θύμα δέχονταν ένα τηλέφωνο το οποίο τον ειδοποιούσε πως για να πραγματοποιηθεί το event θα πρέπει να καταβληθούν χρήματα -άμεσα και μετρητά.

Ως επικεφαλής και συντονίστρια της φάμπρικας που είχε στηθεί εμφανίζεται μία 49χρονη, πρώην τομεάρχης, καθώς και ένας συνομήλικός της, στέλεχος του Τμήματος Βραχυχρόνιων Μισθώσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο κατηγορούμενοι «έλυναν και έδεναν» στην ΕΤΑΔ παρέχοντας παράνομες μισθώσεις ακινήτων -φυσικά με... το αζημίωτο-, ενώ διοργάνωναν και εκδηλώσεις φαντάσματα τις οποίες δεν δήλωναν ποτέ βάζοντας τα έσοδα «στην τσέπη». Έσοδα που, σύμφωνα με τις Αρχές, προσεγγίζουν και ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Οι πρακτικές τους θύμιζαν «μαφία» αν αναλογιστεί κανείς ότι, όπως διαπίστωσαν τα στελέχη του Εκβιαστών, τα μέλη της ομάδας βρίσκονταν πίσω από την άγρια επίθεση με σφυρί που είχε γίνει σε βάρος ενός 47χρονου υπαλλήλου της ΕΤΑΔ που είχε ασχοληθεί με τις προβληματικές μισθώσεις. Υπό τον φόβο της αποκάλυψης της δράστης τους φέρονται να συνεργάστηκαν με έναν 19χρονο και να τον έβαλαν να επιτεθεί με σφυρί στον 47χρονο τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στο Μαρούσι. Το θύμα αμέσως μετά την επίθεση μετέβη στα Επείγοντα του «ΚΑΤ» όπου διαγνώστηκε με κάκωση κεφαλής συνεπεία άμεσου πλήγματος με βαρύ αντικείμενο.

«Μου ζήτησαν 50.000 ευρώ μετρητά»

Ενδεικτική και αποκαλυπτική της δράσης του κυκλώματος είναι η μαρτυρία ενός νεαρού διοργανωτή εκδηλώσεων που φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr. Ο κ. Διονύσης Κυνηγαλάκης «πιάστηκε» όπως καταγγέλλει επωνύμως στα δίχτυα της συμμορίας όταν θέλησε να μισθώσει την Ακτή Βουλιαγμένης προκειμένου να διοργανώσει ένα μεγάλο μουσικό event στις 15 Ιουλίου 2023.

Στην αρχή όλα κυλούσαν καλά. Ο κ. Κυνηγαλάκης ήρθε σε επαφή με την 49χρονη και τότε επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος η οποία, χωρίς να έχει υπογραφεί κανένα σχετικό έγγραφο, τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά προτρέποντάς τον μάλιστα να προετοιμαστεί για την εκδήλωση. «Μην σε νοιάζουν αυτά, άστα σε μένα» του απάντησε όταν ρωτήθηκε για την έκδοση του μισθωτηρίου. Στην ερώτηση πόσο θα κοστίσει η μίσθωση η απάντηση ήταν περίπου η ίδια. «Αυτά θα τα βρούμε στο τέλος. Εσύ προχώρα με την εκδήλωση».

Έτσι και έγινε. Τα πράγματα άρχισαν να «στραβώνουν» λίγο πριν την πραγματοποίηση του event. Η μέρα της εκδήλωσης έφθανε, αυτά που αγνοούνταν όμως ήταν τα έγγραφα της μίσθωσης. Τότε ήταν που ο κ. Κυνηγαλάκης άρχισε να λαμβάνει τηλέφωνα αλλά και μηνύματα στα οποία γινόταν λόγος για χρήματα που θα έπρεπε να δοθούν άμεσα προκειμένου η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί.

Όπως του είπε χαρακτηριστικά η 49χρονη μία ημέρα πριν την εκδήλωση, δηλαδή στις 14 Ιουλίου, το κόστος για τη μίσθωση της Ακτής Βουλιαγμένης ανερχόταν σε 100.000 ευρώ συν 24% ΦΠΑ. Μάλιστα του ζήτησε άμεσα τις 50.000 ευρώ και τον προέτρεψε τηλεφωνικά να τα δώσει μετρητά. Ο κ. Κυνηγαλάκης αντέδρασε και ζήτησε η συναλλαγή να γίνει διατραπεζικά. Τελικά η 49χρονη αναγκάστηκε να το δεχθεί. Έτσι μία ημέρα πριν το event ο διοργανωτής κατέβαλε μέσω τραπέζης 50.000 ευρώ και ανέμενε το μισθωτήριο. Αλλά εις μάτην. Έκπληκτος διαπίστωσε, όπως λέει, ότι η «έγκριση για την παραχώρηση του χώρου» του παραδόθηκε στις 15 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα του event, με το σχετικό έγγραφο να αναγράφει ως ημερομηνία την 14η Ιουλίου. Δηλαδή στις 15 Ιουλίου εκδόθηκε το μισθωτήριο με ημερομηνία όπως λέει μία ημέρα πριν.
 

«Δύο ημέρες πριν το event με ενημέρωσε τηλεφωνικά η 49χρονη για το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί για την ενοικίαση της Ακτής. Μου λέει 100.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Την ρωτάω από πού βγαίνει αυτό το ποσό και μου λέει ότι εμείς βάζουμε 7.000 άτομα για μπάνιο εκείνη την ημέρα και το ποσό που θα χάσουμε είναι αυτό και το θέλουμε. Έτσι χύμα μου το είπε. Ενώ συνέχεια μου έλεγε να προχωρήσω με την εκδήλωση με πήρε Πέμπτη βράδυ και μου είπε ότι αν θέλω να έχω την Ακτή της Βουλιαγμένης Σάββατο πρωί -ενώ είχα ήδη ξεκινήσει και έστηνα- θα έπρεπε να προκαταβάλλω αύριο το πρωί 50.000 ευρώ. Έτσι ξαφνικά. Μέχρι τότε δεν μου είχαν πει τίποτα για λεφτά. Μου είπε να δώσω τα χρήματα μετρητά και φυσικά αρνήθηκα. Με ξαναπήρε και μου είπε να μιλήσω με ένα στέλεχος της ΕΤΑΔ για να μου δώσει λογαριασμό. Ανταλλάξαμε και σχετικά μηνύματα το πρωί της Παρασκευής μία ημέρα πριν την εκδήλωση. Της έστειλα μήνυμα και τη ρώτησα τι να κάνω με τα χρήματα. Σε ποια τράπεζα να τα καταθέσω. Τη ρώτησα για υπογραφές και μου είπε βάλε τα λεφτά και άσε τις υπογραφές σε εμένα. Δηλαδή μου ζήταγε λεφτά στον αέρα χωρίς κανένα έγγραφο. Πράγματι τα βάλαμε και μετά από μισή ώρα με κάλεσε άλλο στέλεχος της ΕΤΑΔ και μου είπε ότι για να σας δώσουμε την Ακτή θα πρέπει να μας δώσετε και τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ. Έπαθα σοκ. Πήρα την 49χρονη τηλέφωνο και τη ρώτησα τι συμβαίνει. Έχασα τον έλεγχο. Μίλησα με τον δικηγόρο μου και τελικά μετά από πίεση μας «έκαναν τη χάρη» να κάνουμε την εκδήλωση» περιέγραψε ο κ. Κυνηγαλάκης στο «ΘΕΜΑ».

 

«Δεν μπόρεσα να διασταυρώσω τα έσοδα της εκδήλωσης»

«Κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε, όπως λέει, η απαίτηση από μέρους των υπαλλήλων της ΕΤΑΔ να τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ταμειακές μηχανές δικές τους και όχι του διοργανωτή που είχε μισθώσει τον χώρο για την εκδήλωση.
Δηλαδή ενώ κανονικά τα έσοδα από την εκδήλωση θα έπρεπε να δοθούν στον μισθωτή, στην πραγματικότητα όπως λέει του απαγορεύτηκε να βάλει δικές του ταμειακές μηχανές (πέρα από δύο στην είσοδο της Ακτής) με την υπόσχεση ότι τα έσοδα θα συλλεχθούν από την ΕΤΑΔ και ότι στη συνέχεια θα γίνει εκκαθάριση εσόδων – εξόδων.

Ωστόσο, όταν μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Κυνηγαλάκης ζήτησε τα «Ζ» από τις ταμειακές προκειμένου να διαπιστώσει πόσα προϊόντα είχαν καταναλωθεί και κατ΄επέκταση τα έσοδα του event, έκπληκτος όπως λέει στο «ΘΕΜΑ», παρέλαβε ένα αρχείο Excel στο οποίο αναγράφονταν διάφορα προϊόντα με την αξία τους χωρίς όμως να υπάρχει πουθενά κάποια υπογραφή που να πιστοποιεί πως πρόκειται για επίσημο έγγραφο.

Εxcel με προϊόντα

«Επειδή είχαμε φθάσει μία ημέρα πριν την εκδήλωση και ενώ πήγαμε να ενεργοποιήσουμε τις ταμειακές με το όνομα της εταιρείας μας -να κάνουμε έναρξη- διαπιστώσαμε πως στην εφορία δεν είχαν ανεβάσει ως όφειλαν κανένα συμφωνητικό ή σύμβαση. Είχα δώσει λεφτά δηλαδή και ουσιαστικά ήμουν παράνομος. Ήταν στον αέρα το event. Έτσι μας ανάγκασαν να μην βάλουμε δικές μας ταμειακές αφού δεν είχε γίνει έναρξη στην εφορία ένεκα της έλλειψης συμφωνητικού.

Μου είπαν να βάλω δικές μου αλλά ήξεραν ότι δεν προλάβαινα να τις ενεργοποιήσω μία ημέρα πριν. Μου είπαν λοιπόν ότι θα κόβουν με δικές τους ταμειακές και ότι θα έχω δικούς μου τσεκαδόρους στα ταμεία. Αυτό έγινε από τις 8 μέχρι τις 10. Μετά μου είπε ο υπεύθυνος ασφαλείας που είχα βάλει στη διοργάνωση ότι τους βγάζουν από τα ταμεία κατόπιν σχετικής εντολής. Έτσι δεν υπήρχε έλεγχος για το τι κατανάλωση υπήρχε. Πάθαμε μεγάλη καταστροφή σαν εταιρεία. Εισέπραξαν όλα τα λεφτά αυτοί και όταν ζήτησα τα «Ζ» των ταμειακών μου έφεραν σε ένα excel τι έκαναν τα μπαρ χωρίς υπογραφή χωρίς τίποτα. Το χαρτί έλεγε ότι τα μπαρ έκαναν μόνο 10.000 ευρώ. Δεν είχε βάση λοιπόν το ποσό των 100.000 που μου ζήτησαν για τη μίσθωση. Ήταν άτοπο και άστοχο. Αυτό που ήλπιζα τουλάχιστον ήταν να πληρωθούν οι άνθρωποι που συμμετείχαν. Ίσα ίσα έφθασαν. Κανείς δεν πληρώθηκε 100%. Ουσιαστικά μας κατέστρεψαν» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκοσμιοποίηση 0

Το είπαν και γίνεται-”Φωτιά” σε ολόκληρη την Βρετανία και Β.Ιρλανδία ενώ εκατοντάδες ακραίοι μουσουλμάνοι ουρλιάζουν " Αλλάχ Αλμπάρ" ( Νέα Βίντεο)

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί ενώ σε απόγνωση είναι η νέα βρετανική κυβέρνηση υλοποιεί συνεχείς συνεδριάσεις ενώ δόθηκαν...