Κοινωνία

Περιπέτεια για τουρίστες στην Αλόννησο: Το σκάφος που επέβαιναν άρχισε να μπάζει νερά

Το ιδιωτικό σκάφος που επέβαινε μία παρέα Αυστραλών στην Αλόννησο άρχισε να μπάζει νερά και να βυθίζεται λίγο έξω από το λιμάνι Βότση σήμερα το πρωί.

Οι τουρίστες πήδηξαν στη θάλασσα και κολύμπησαν μέχρι την ακτή η οποία ευτυχώς ήταν κοντά.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα μαδέρια του σκάφους είχαν χαλαρώσει λόγω του καύσωνα ενώ ο Ιταλός ιδιοκτήτης δεν το είχε αντιληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες

Έτσι το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων και σιγά σιγά άρχισε να βυθίζεται. Ευτυχώς δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν αρκετά ενώ βοήθησαν και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για να βγουν με ασφάλεια στη στεριά.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους δήλωσε ότι είχε καιρό να χρησιμοποιήσει το σκάφος και δεν είχε αντιληφθεί ότι χρειαζόταν συντήρηση

Χειριστές φουσκωτών που βρίσκονταν στην περιοχή και τους είδαν έσπευσαν να τους βοηθήσουν, αλλά εκείνοι – σύμφωνα με το onlarissa διατηρούσαν την ψυχραιμία τους και δεν χρειάζονταν βοήθεια.

Ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου που ενημερώθηκε κινητοποιήθηκε άμεσα.

Δεν υπήρξε μόλυνση

Οι λιμενικοί έπλευσαν στο σημείο με περιπολικό σκάφος, ενώ ειδοποίησαν γερανό για την απάντληση των υδάτων και με τη συνδρομή του ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Α. 369, το σκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό χώρο φύλαξης – επισκευής σκαφών.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους δήλωσε ότι είχε καιρό να χρησιμοποιήσει το σκάφος και δεν είχε αντιληφθεί ότι χρειαζόταν συντήρηση.

Ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ