Κοινωνία

Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πισσώνα – Εκκενώνεται το Αφράτι

Η φωτιά είναι σχετικά κοντά στον οικισμό του Πισσώνα και στην περιοχή πνέουν βόρειοι ισχυροί άνεμοι, που κατευθύνουν τη φωτιά σε περιοχές που δεν έχουν καεί στο παρελθόν.

Μάλιστα, το “112” εξέδωσε μήνυμα που καλεί τους κατοίκους από το χωριό Αφράτι να εκκενώσουν προς το Βασιλικό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερα για το συντονισμό τους, ενώ παράλληλα υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Νωρίτερα, για τον Πισσώνα εκδόθηκε «112» που καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε ετοιμότητα, κυρίως λόγω των καπνών.

Αντιμέτωπες με ακόμη ένα μέτωπο βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, καθώς ξέσπασε νέα φωτιά στην Ηλεία, σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Ανάληψη και Γεράκι.

Κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...