Κοινωνία

Συγκλονίζει η σύζυγος του Ελληνοκαναδού που δέχθηκε επίθεση στο Ηράκλειο- «Βρεθήκαμε στην κόλαση, θέλουμε δικαιοσύνη» (Βίντεο)

Τη Δευτέρα πήρε εξιτήριο ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ δύο εβδομάδες μετά και παρά τα δύο εντάλματα σύλληψης, οι δράστες ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

Η σύζυγός του, μιλώντας στο Star, ζητά δικαιοσύνη ενώ περιγράφει και την κατάσταση του άνδρα της, καθώς πήγαν στο νησί για διακοπές και κατέληξαν στο νοσοκομείο. 

«Για μένα το σημαντικό είναι ο Εμμανουήλ να γυρίσει πίσω στη ζωή. Αλλά αυτοί είναι ακόμα ελεύθεροι και δεν έχουν συλληφθεί δυο εβδομάδες μετά. Ξέρω ότι η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Το πιστεύω αυτό», είπε χαρακτηριστικά η σύζυγος του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία που στις 16 Ιουλίου ξυλοκοπήθηκε άγρια στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή μια παρατήρηση για τσιγάρο.

Από τη μία νιώθει ανακούφιση γιατί ο άνδρας της ζει αλλά νιώθει θυμό και οργή επειδή οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού παραμένουν χωρίς σύλληψη.
 

 

«Βρεθήκαμε στην κόλαση»

 

«Στον Καναδά όπου ζω, οι κατηγορούμενοι φθάνουν ενώπιον του δικαστικού συστήματος πολύ γρήγορα γιατί αποτελούν απειλή για την κοινωνία στο σύνολό της. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα ήθελε να είναι στη θέση μας αυτή τη στιγμή γιατί βρεθήκαμε στην κόλαση. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ανθρώπους, θέλουμε δικαιοσύνη. Αγαπώ τους Κρητικούς και ακόμα και τώρα βγαίνω από το νοσοκομείο και ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και λέει "συγγνώμη, συγγνώμη". Ο κόσμος σχεδόν κλαίει. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σου. Αυτά τα λόγια με κάνουν δυνατή», είπε η σύντροφος του θύματος.

Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας έμεινε στο νοσοκομείο δυο εβδομάδες, ακόμα και στη Μoνάδα Εντατικής Θεραπείας, με δύο χειρουργεία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρή βλάβη στο μάτι.

«Αναρρώνει σιγά σιγά μέρα με την ημέρα αλλά η πλήρης ανάρρωση όπως μιλήσαμε με τους γιατρούς μπορεί να πάρει  ένα χρόνο. Βλέπει πολύ θολά. Είναι θαύμα ότι ακόμα ζει. Ήταν μεταξύ θανάτου και ζωής...», είπε η σύντροφός του, προκαλώντας ανατριχίλα. 

 

Επιστολή στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για τους δράστες



Οι Αρχές αναζητούν μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης έναν 31χρονο και έναν 32χρονο ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα. Κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο δικηγόρος του Ελληνοκαναδού, Μανώλης Τρούλης, με μία αιχμηρή επιστολή στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών.

«Είναι ακατανόητο ότι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, σε ένα νησί όπως η Κρήτη, η αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και να συλλάβει άτομα για ένα τόσο άγριο και βίαιο έγκλημα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...