Κοινωνία

Δίωξη κατά της Προέδρου της ΡΑΣ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η δίωξη έρχεται μετά την έρευνα του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος Τεμπών και ο οποίος στην πολυσέλιδη διάταξή του διαπιστώνει ποινικές ευθύνες στο πρόσωπο της για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος σε τρεις προανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την έρευνα τους μετά τη σύγκρουση αλλά και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επίσης για τη διαχείριση της έρευνας μετά την σύγκρουση.

Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσής συγγενών θυμάτων. Στο ίδιο πλαίσιο ο Εισαγγελέας αποφάσισε την αρχειοθέτηση των πράξεων που αφορούν στους ιατροδικαστές και στους δικαστικούς πραγματογνώμονες, αναφέρει το larissanet.gr.

Με την πρόεδρο της ΡΑΣ και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα ανέρχονται πλέον στους 41. Να σημειωθεί ότι στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής ασκήθηκε επίσης δίωξη πριν μερικές μέρες για τις ενέργειες στο χώρο μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ