Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Ανάμεσα σε τρεις οικισμούς το πύρινο μέτωπο - Ξεκίνησαν ρίψεις επτά εναέρια μέσα

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς και των ανέμων έχει μειωθεί με την πυρκαγιά να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και το κυρίως μέτωπο της να βρίσκεται εσωτερικά των οικισμών Πετριές, Κριεζά, Κοσκινά και Αλώνια.

Μάλιστα οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ επί τόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα της Τρίτης ήχησε ξανά το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

Το νέο μήνυμα μέσω του 112 ζητά να απομακρυνθούν προς Ζάρακες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το νέο μήνυμα εκδόθηκε γύρω στις 20:15 καθώς αρκετοί κάτοικοι γύρισαν πίσω στο χωριό Κοσκινά.

Στην Εύβοια ο Κικίλιας

Στην Εύβοια μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:17 σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Παράλληλα σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ