Κοινωνία

Συμμορία Αλβανών στη Μύκονο λήστευε τουριστικά καταλύματα και έκρυβε τη λεία της σε βράχους (Βίντεο)

Οι αρχές της Μυκόνου εξάρθρωσαν συμμορία ληστών που ειδικεύονταν στις κλοπές από τουριστικά καταλύματα και μάλιστα έκρυβαν τη λεία τους σε σκηνές ανάμεσα σε βράχους.


Η αρχή του «ξηλώματος» της ομάδας έγινε την περασμένη Δευτέρα (22/7) όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού συνέλαβαν έναν 32χρονο Αλβανό μέλος της συμμορίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα (επίσης αλβανικής καταγωγής) συνεργοί του συλληφθέντα.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα (συμμορία) και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.

Η αποδόμηση και ο τερματισμός της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα υλοποίησης στοχευμένου αστυνομικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου εντοπίσθηκε και ο υπαίθριος χώρος («καβάτζα»), όπου διέμεναν προσωρινά οι δράστες εντός σκηνής και απέκρυπταν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.

Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρήματων και αντικειμένων η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ.


Σημειώνεται ότι μεταξύ των πειστηρίων βρέθηκε κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί το 2022.

Κατά την αναζήτηση των δραστών περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τους κατηγορούμενους, να κινούνται πλησίον της «καβάτζας», οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο αργότερα κατά τη εξέλιξη των ερευνών εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...