Κοινωνία

Ακατάλληλες παραλίες Αττικής: Αυτές πρέπει να αποφύγετε

Σύμφωνα με τα ευρήματα, από τον Πειραιά έως την Βουλιαγμένη, από τα 35 δείγματα που εξετάστηκαν τα έντεκα, δηλαδή 31,43%, βρέθηκαν ακατάλληλα (Α) για κολύμβηση, ενώ τα είκοσι τέσσερα, δηλαδή 68,57%, βρέθηκαν κατάλληλα (Κ) για κολύμβηση.

Οι έντεκα ακατάλληλες παραλίες της Αττικής είναι οι ακόλουθες:

  • Παλαιό Φάληρο:  Παραλία Φλοίσβου. Όπισθεν δημοτικής πινακοθήκης. Λεωφόρος Ποσειδώνος. (β) Κοντά στον ναυτικό όμιλο αλιέων και ιστιοπλόων. Λεωφόρος Ποσειδώνος.
  • Άλιμος – Καλαμάκι. Παραλία Αλίμου. Λεωφόρος Ποσειδώνος.
  • Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας – Αστέρια. Τέλος παραλίας. Οδός Φαίδρας και Διαδόχου Παύλου. Πάρκινγκ πελατών.
  • Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας Ακτή Α, μεταξύ αθλητικού ναυτικού ομίλου Γλυφάδας 2η μαρίνα Γλυφάδας. Οδός Διαδόχου Παύλου.
  • Δήμος Σαρωνικού. Ανάβυσσος. Παραλία Παλαιάς Φώκαιας. Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου.
  • Δήμος Σαρωνικού. Ανάβυσσος. Παραλία Παλαιάς Φώκαιας. Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου. Περίπου σε 200 μέτρα αριστερά από το προηγούμενο σημείο.
  • Πόρτο Ράφτη. Λεωφόρος Αυλακίου. Παραλία Αυλάκι.
  • Πόρτο Ράφτη. Παραλία Άγιος Σπυρίδωνας.
  • Αρτέμιδα. Κόλπος Πεταλιών. Παραλία Λ. Βραυρώνος.
  • Αγία Μαρίνα. Λιμάνι.
  • Ακτές Πειραιά, Παλαιού Φάληρου, Αλίμου, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Βάρκιζας και Ανατολικής Αττικής

Ενδιαφέρον έχει ότι κατάλληλες κρίθηκαν οι παραλίες στη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια στον Πειραιά ενώ πολλές από τις μικρές και γραφικές παραλίες της Αττικής όπως ο Χάρακας, τα Λεγραινά, το Θυμάρι είναι κατάλληλες.

Τι ισχύει με τη λίμνη Βουλιαγμένης

Το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψίες και προσδιορισμούς μικροβίων στα νερά κολύμβησης της λίμνης της Βουλιαγμένης. Από τα αποτελέσματα διαπιστώνεται ότι και στα τρία (3) δείγματα υπάρχει μικροβιακό φορτίο, γεγονός που σημαίνει ότι η πηγή μόλυνσης είναι ανθρώπινα λύματα. Η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ιδιαίτερα στο δεξί κομμάτι από την είσοδο της λίμνης (σημείο 3) όπου οι εντερόκοκκοι έχουν ξεπεράσει να ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Σαλαμίνα: Αυτές είναι οι κατάλληλες και οι ακατάλληλες παραλίες του νησιού

Στην Αττική ανήκει και ένα νησί που αγαπούν πολύ οι Αθηναίοι, η Σαλαμίνα. Είναι γεμάτη παραλίες όμως δεν είναι όλες κατάλληλες για κολύμπι.

Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, από τα 24 δείγματα που εξετάστηκαν τα δώδεκα, δηλαδή 50%, βρέθηκαν ακατάλληλα (Α) για κολύμβηση, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα, δηλαδή 50%, βρέθηκαν κατάλληλα (Κ) για κολύμβηση.

Μεταξύ άλλων ακατάλληλο για κολύμβηση είναι το Πέραμα (παραλία αριστερά από το λιμάνι), τα Παλούκια, τα Σελήνια, το Αιάντειο σε μεγάλο μέρος του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...