Κοινωνία

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές - Προθεσμία ως τις 20 Ιουλίου 2024

Δωρεάν διακοπές από 6 έως 12 διανυκτερεύσεις, ανάλογα και με την περιοχή που θα επιλέξουν, θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν χιλιάδες συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ, εφόσον είναι δικαιούχοι.

Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024 - 2025 της ΔΥΠΑ, το οποίο θα επιτρέψει στους δικαιούχους να επιλέξουν τόπο και χρόνο διαμονής για την περίοδο που ξεκινά από την 1η Αυγούστου έως και τον Ιούλιο του 2025. Η ειδική πλατφόρμα είναι ενεργή και μπορούν να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις ως τις 20 Ιουλίου 2024 ηλεκτρονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές

Δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).

Σε άλλες περιοχές προβλέπονται 6 δωρεάν διανυκτερεύσεις αλλά ειδικά, σε Λέρο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω και Σάμο, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας, στον Έβρο και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλία, εκτός των Σποράδων, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oae

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ