Κοινωνία

Τουλάχιστον 26 μετανάστες έχουν εντοπιστεί σε δύο διαφορετικά περιστατικά με ταχύπλοα σε Σύμη και Κω

Σήμερα πρωί Κυριακής εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος με 17 μετανάστες (13 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 ανήλικο),από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, βορειοδυτικά της Σύμης.

Το ταχύπλοο, που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, εντοπίστηκε από κλιμάκιο χερσαίας επιτήρησης καμερών της λιμενικής Αρχής Σύμης, ενώ οι μετανάστες, που κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από την Ντάτσα της Τουρκίας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής του ταχυπλόου.

Και στην Κω

Εξάλλου, ταχύπλοο σκάφος με εννέα μετανάστες (8 άνδρες και 1 γυναίκα) εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες από περιπολικό σκάφος του λιμενικού να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Ο χειριστής του ταχυπλόου, στην θέα του περιπολικού σκάφους, αρχικά επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε.

Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον επιβατηγό λιμάνι της Κω, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ενώ από το λιμεναρχείο συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ως διακινητής των μεταναστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...