Κοινωνία

Μύκονος: Η στιγμή της εκκένωσης των beach bar μετά το email για βόμβα (Βίντεο)

Χθες βράδυ Σαββάτου, γύρω στις 11, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου έλαβε απειλητικό email, που ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα σε τέσσερα γνωστά beach bars του νησιού, είδηση που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και πανικό, οδηγώντας σε άμεση και εκτεταμένη κινητοποίηση της αστυνομίας.

Μόλις το απειλητικό email ελήφθη, σήμανε συναγερμός. Οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν άμεσα τους υπεύθυνους των τεσσάρων καταστημάτων, δίνοντάς τους εντολή να κλείσουν τη μουσική και να ζητήσουν από τον κόσμο να αποχωρίσει με ηρεμία και τάξη. Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ψυχραιμία, παρά την αρχική ανησυχία των παρευρισκομένων.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η κατάσταση στην περιοχή της Παράγκας, όπου λειτουργούν δύο από τα τέσσερα beach bars που αναφέρονταν στο απειλητικό email. Εκείνη την ώρα, διασκέδαζαν περίπου 4.000 τουρίστες, γεγονός που έκανε την εκκένωση ακόμα πιο δύσκολη. Η μεγάλη κίνηση των οχημάτων που μετέφεραν τους πελάτες από τα beach bars προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στους μισούς δρόμους του νησιού.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους χιλιάδες τουρίστες που διασκέδαζαν ήταν και ο διάσημος ηθοποιός Ματ Ντέιμον ο οποιος παρέμεινε ψύχραιμος και χαμογελαστός κατά την επιχείρηση εκκένωσης.

Ένας από τους ιδιοκτήτες γνωστού beach bar, όπου διεξαγόταν μεγάλη εκδήλωση με χιλιάδες κόσμου, μίλησε στο protothema.gr: «Μόλις ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία, αμέσως κατεβάσαμε τη μουσική και οδηγήσαμε με ηρεμία τον κόσμο προς την έξοδο. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση, αλλά καταφέραμε να διατηρήσουμε την τάξη».

 

Φάρσα το email



Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους από τις αστυνομικές αρχές, αποδείχθηκε ότι η απειλή ήταν φάρσα. Παρόλα αυτά, η κινητοποίηση των αρχών και η ψυχραιμία των υπεύθυνων των beach bars αποδεικνύουν την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης κρίσεων σε τέτοιες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...