Κοινωνία

Πάτρα: Επέστρεψαν οι ηλικιωμένοι στο Κωνσταντοπούλειο μετά τη φωτιά - Αποζημίωση των πολιτών ζήτησε ο Δήμος

Οι 30 ηλικιωμένοι φιλοξενούνταν στη δομή αστέγων του δήμου Πατρέων μετά την πυρκαγιά στο Κωνσταντοπούλειο

 

Επέστρεψαν οι ηλικιωμένοι που ζούσαν στο Κωνσταντοπούλειο, μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της φωτιάς, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τρίτη.

Οι ηλικιωμένοι φιλοξενήθηκαν στη Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και παρέμειναν εκεί, μέχρι και χθες το πρωί, οπότε και αναχώρησαν για το γηροκομείο.

Ο οίκος ευγηρίας είχε εκκενωθεί, σύμφωνα με τις εντολές των πυροσβεστών, όπως και το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων την περασμένη Τρίτη, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αποζημιωθούν οι πολίτες από την πυρκαγιά ζήτησε εκπρόσωπος του δήμου Πατρέων

Κοντά στους ηλικιωμένους βρέθηκε, ο Θόδωρος Τουλγαρίδης, πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, ο οποίος τόνισε πως έγινε το καλύτερο δυνατό για να μην ταλαιπωρηθούν οι ηλικιωμένοι κι άλλο σε συνεργασία με τους εργαζόμενους.

Ο ίδιος κάλεσε ωστόσο την πολιτεία να σταθεί στο ύψος της και «ν’ αποζημιώσει όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών, και να αποκαταστήσει τις ζημιές που σημειώθηκαν στα ιδρύματα από την πυρκαγιά. Εμείς από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και βέβαια είμαστε στο πλευρό των πυροσβεστών και γενικά όλων όσων εμπλέκονται στην πυροπροστασία, που ζητούν την ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον εθελοντισμό και στην λεγόμενη «ατομική ευθύνη». Να αναλάβει και το κράτος επιτέλους τις ευθύνες του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...