Κοινωνία

Ψυχικό: Να μην καταπατάται το τεκμήριο αθωότητας, λέει ο δικηγόρος του 44χρονου

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ο δικηγόρος υπογραμμίζει ότι «θα ήταν απαραίτητη η στάση αναμονής, ώστε να μην καταπατάται και καταλύεται το τεκμήριο αθωότητας προβάλλοντας ενδείξεις και υποθετικές αναφορές ως θέσφατο».

Παράλληλα, τόνισε ότι ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη στον 44χρονο και πως ο εντολέας του απολογήθηκε «αρμοδίως ενώπιον της κυρίας τακτικής ανακρίτριας πλημμελειοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την προφυλάκιση του στα πλαίσια ενδείξεων ενοχής, παρά την πολύωρη απολογία του, που απάντησε αυθόρμητα και πειστικά σε κάθε διατυπωθείσα ερώτηση που του ετέθη από πλευράς των αρμοδίων δικαστικών αρχών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου:

«Αναφορικά με την από 2/7/2024 διερευνώμενη υπόθεση απο το τμήμα ανθρωποκτονιών Αττικής, κατόπιν τάχιστης και πρωτοφανούς χρονικά ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας και την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην εισαγγελια πλημμελειοδικών Αθηνών, ασκήθηκε η σχετική ποινική διωξη και ο εντολέας μου απολογήθηκε χθες 11/7/2024 αρμοδίως ενώπιον της κυρίας τακτικής ανακρίτριας πλημμελειοδικών Αθηνών με αποτελεσμα την προφυλάκιση του στα πλαίσια ενδείξεων ενοχής, παρά την πολύωρη απολογία του, που απάντησε αυθόρμητα και πειστικά σε κάθε διατυπωθείσα ερώτηση που του ετέθη απο πλευράς των αρμοδίων δικαστικών αρχών.

Στη λογική και την πραγματική διάσταση ότι εκκρεμούν αναλύσεις κι εργαστηριακά αποτελέσματα σε πάμπολλα αποδεικτικά πια επίπεδα (προφανώς ανώτερα νομικά των ενδείξεων και των ερμηνειών), που δεν έχουν ολοκληρωθεί απο τις αρμόδιες τεχνικές και εγκληματολογικές ερευνητικές υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ., και συνακόλουθα κατα πασά πιθανότητα παράγουν απόδειξη και συνιστούν στοιχεία και τεκμήρια, έναντι των μέχρι σήμερα υφιστάμενων ενδείξεων απο πλευράς διωκτικών αρχών.

Μετα ταύτα δεοντολογικά θα ήταν απαραίτητη η στάση αναμονής και αυτοσυγκράτησης τμήματος των ΜΜΕ, ώστε να μην καταπατάται και καταλύεται το τεκμήριο αθωότητας προβάλλοντας ενδείξεις και υποθετικές αναφορές ως θέσφατο. Άλλωστε το περιεχόμενο της απολογίας του εντολέως μου, μόνο δικαστικά ελέγχεται και κρίνεται καλυπτόμενο πλήρως απο την δικονομική αρχή της μυστικότητας της ανάκρισης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...