Κοινωνία

Δεν έχουν τέλος οι έλεγχοι στις παραλίες - «Έχουμε γύρω στις 9.000 καταγγελίες φέτος για παράνομες παραχωρήσεις»

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για τις παραχωρήσεις παραλιών με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες να συνεχίζονται, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm «έχουμε καταφέρει και εξυπηρετήσει πάνω από 1.800 και συνεχίζεται το ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο «μέσω της εφαρμογής mycoast καθιστούμε και τον πολίτη συμμέτοχο στο να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε οποιεσδήποτε παρανομίες , παραβάσεις στις παραλίες. Φέτος έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 9.000 καταγγελίες όπου τις 1.000 από αυτές τις εξετάσαμε τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Πήγαμε σε 14 παραλίες που συγκέντρωναν 1.000 καταγγελίες, μιλάμε για Χαλκιδική, Πάργα, Αίγινα, Ρόδο. Σε γενικές γραμμές η πλειονότητα των επιχειρηματιών έχει συμμορφωθεί, παρόλα αυτά ωστόσο υπήρχαν τρεις σφραγίσεις επιχειρήσεων».

Μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ, ενώ τα ποσά που συγκέντρωσε το κράτος σε σχέση με τις παραχωρήσεις παραλιών είναι θεαματικά υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΥΠΕΘΟ. «Υπάρχουν κάποιες παραλίες όπου καταφέραμε να πάρουμε το δεκαπλάσιο τίμημα από ότι παίρναμε τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...