Κοινωνία

Πήλιο: Μηχανή παρασύρθηκε από το τρενάκι «Μουτζούρης»- Το όχημα περνούσε τις ράγες

Τροχαίο έλαβε χώρα στο Πήλιο, καθώς το διάσημο τρενάκι «Μουτζούρης» παρέσυρε μηχανή στις ράγες και ήταν αδύνατον να σταματήσει έγκαιρα.

Ένα τραγικό λάθος οδηγού στο Πήλιο έφερε τροχαίο, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Την ώρα που περνούσε το τρενάκι Μουτζούρης, οδηγός μηχανής επιχείρησε να περάσει από τις ράγες για να κόψει δρόμο. Η παράσυρση ήταν αναπόφευκτη, με το τρένο να ακινητοποιείται για λίγη ώρα, μέχρι να διαπιστωθεί πως δεν είχε χτυπήσει κανείς.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας οδηγός μοτοσικλέτας, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιουλίου του 2024, επέστρεφε στο σπίτι του στην Άνω Γατζέα στο Πήλιο. Ο άνδρας επιχείρησε να περάσει από τις γραμμές του «Μουντζούρη», που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, για καλή του τύχη το τρένο κινούνταν με αργή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να πέσει στο έδαφος, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ούτε ο οδηγός της μηχανής, ούτε κάποιος από τους επιβάτες του τρένου.

Από το περιστατικό σημειώθηκαν ζημιές στη μοτοσικλέτα, ενώ ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι το διάσημο τρενάκι στο Πήλιο, μπήκε ξανά στις ράγες το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 και για μεγάλο διάστημα, περίπου επτά με οχτώ μήνες, έχει μείνει στάσιμο στη γραμμή των Λεχωνίων. Σε μήκος 16 χλμ. από τα Λεχώνια μέχρι και τις Μηλιές, υπήρχαν 25 σημεία με φερτές ύλες που έπρεπε να απομακρυνθούν.

Όπως είχε τόνισε δήμαρχος Νότιου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, το τρενάκι είναι ένας ιστορικός θησαυρός που πρέπει να χαίρονται οι κάτοικοι και οι τουρίστες σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...