Κοινωνία

Γεωργιάδης για φωτιά στην Πάτρα: "Θα μπορούσε να κάψει το Καραμανδάνειο – Σε 24 ώρες θα λειτουργήσει και πάλι"

Σήμερα πρωί Τετάρτης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών μετά τις ζημιές που υπέστη από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες μεσημέρι Τρίτης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν χθες σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας.

«Προλάβαμε να κάνουμε την εκκένωση χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια, το σύστημα λειτούργησε καλά», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας. 

«Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο. Πριν κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία. Πρέπει να βγουν οι καπνοί μέσα από το νοσοκομείο. Έχει ελεγχθεί το νερό και είναι όλα καλά».

Να σημειωθεί με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, είχε ανασταλεί χθες προσωρινά η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.
Όλο το βράδυ πάντως στην περιοχή έμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούσαν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Οι φλόγες «τύλιξαν» το Καραμανδάνειο και το παιδιατρικό που εκκενωθήκαν άρον-άρον. Η φωτιά έφτασε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, αλλά δεν πήρε έκταση.

Όσον αφορά τις ζημιές από την φωτιά στην γύρω περιοχή, υπάρχουν αναφορές για μεγάλες φθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...