Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις Αχαρνές - Kαταστράφηκαν δύο εργοστάσια

Σε μια αποθήκη χαρτοβιομηχανίας επικεντρώνεται η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς επί της Λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών Αττικής με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε επιχειρήσεις προκαλώντας σημαντικές καταστροφές.

Ήδη από τις 5 τα ξημερώματα δεν υπήρχε μέτωπο να επεκτείνεται, παρά μόνο μικρές εστίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η βιομηχανία χαρτικών που συνεχίζει να καίγεται. Η εικόνα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που τυλίχθηκαν στις φλόγες ήταν βελτιωμένη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η φωτιά μπήκε σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά.

«Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ αέρα. Καίγονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ρέμα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι μεγάλες και βοηθούν και οι όμοροι δήμοι», δήλωσε νωρίτερα στο protothema.gr o κ. Βρεττός.

Η φωτιά άφησε, επίσης, πίσω της καμμένα αυτοκίνητα σε γκαράζ και συνεργεία στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 


Δείτε βίντεο

 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ήχησε δύο φορές και το 112. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενισχύθηκαν και σε 76 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ στη 1 τα ξημερώματα οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο ήταν 88 πυροσβέστες με 24 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα

Σε ο,τι αφορά το ογκολογικο νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι, η πυρκαγιά δεν το επηρεάζει προς το παρόν. Ωστόσο, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ όπως και με την πυροσβεστική ώστε να ενημερωθούν αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενέργειες για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών »

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα όρια δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς). Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διενεργούνται λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο στη Λ. Καραμανλή διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.

Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην περιοχή έσπευσε και δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ