Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Στο φως βίντεο - Η στιγμή που τρέπονται σε φυγή οι ύποπτοι εμπρηστές

Ένας άνδρας συνελήφθη και άλλοι τρεις έχουν προσαχθεί για τη μεγάλη πυρκαγιά στην πλαγιά του Υμηττού, στα Γλυκά Νερά

Οι δραματικές στιγμές που δείχνουν το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στα Γλυκά Νερά που απείλησε τον Υμηττό, αλλά και όσα ακολούθησαν με τους ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται και η προσπάθειά τους να απομακρυνθούν όταν είδαν ότι είχαν αρχίσει ήδη να καίγονται πεύκα, έχουν καταγραφεί σε βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.
Στο πρώτο μέρος του βίντεο, φαίνεται καθαρά να έχει μόλις πιάσει φωτιά στα ξερόχορτα πάνω από το γήπεδο και το νεκροταφείο των Γλυκών Νερών και ένας άνδρας σπεύδει να απομακρυνθεί. Στο δεύτερο μέρος ένα βαν σκούρου χρώματος απομακρύνεται με ταχύτητα από το σημείο, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη θεριέψει. 

Δείτε βίντεο του Proto Thema:


Για τη μεγάλη πυρκαγιά προσήχθησαν αρχικά τέσσερα άτομα στο αστυνομικό τμήμα της Παιανίας, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε μετά από πτώση drone με το οποίο οι τέσσερις έκαναν δοκιμαστική πτήση στη δασική περιοχή. Πλέον, ο ένας από τους τέσσερις προσαχθέντες έχει συλληφθεί με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή και του επιβλήθηκε παράλληλα πρόστιμο 4. 675 ευρώ, ενώ αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί Βορειοανατολικής Αττικής, εντόπισαν αυτά τα τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους οδήγησαν στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.  

Σημειώνεται πως η φωτιά στα Γλυκά Νερά, σε λιγότερο από δύο ώρες, οριοθετήθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αφού στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Δεν είχε αέρα στο σημείο και παρότι ξέσπασε πλησίον του οικισμού, δεν πήγε προς τον αστικό ιστό.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε όσοι βρίσκονταν στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

Το drone είναι τύπου SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS. Τον ίδιο τύπο drone έχει και η Πυροσβεστική υπηρεσία με το εν λόγω μη επανδρωμένο όχημα να είναι η στρατιωτική έκδοση, που πιστοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ ως εκτοξευτής ρουκετών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το φορτίο, την αποστολή και τις συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 20 λεπτά με μέγιστο φορτίο. Το SARISA SRS-1A προωθείται εμπορικά στη διεθνή αγορά των οπλισμένων drone, στην κατηγορία των συστημάτων χαμηλού κόστους. Το drone, σύμφωνα με το εμπορικό του φυλλάδιο μπορεί να εξοπλιστεί με μονό ή διπλό εκτοξευτή ρουκετών, συμπεριλαμβανόμενης της ρουκέτα 2,75 ιντσών HYDRA 70.

Nα σημειωθεί πως το ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

«Πολεμικά» ρεπορτάζ στα Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

«Πολεμικά» ρεπορτάζ για το ιταλικό πλοίο που τοποθετεί καλώδια στην Αν Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης –...
κατεστραμμένο μαχητικό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συγκλονισμένη η Ουκρανία από την καταστροφή 6 μαχητικών Su-27 με πυραύλους Iskander-Ουκρανή Βουλευτής: «Την ίδια τύχη θα έχουν και τα F-16 μας»

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 6 ουκρανικά μαχητικά Su-27 σε βάση στο Μιργκορόντ και τώρα η Ουκρανία φοβάται ότι θα γίνει το ίδιο...