Κοινωνία

Βιβλική καταστροφή στη Σέριφο: Η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα - Έχουν καεί σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες

Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (30/6) η φωτιά στη Σέριφο,  με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύκτια μάχη με τις  φλόγες. Ο δήμαρχος στη Σέριφο έκανε λόγο για ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων και καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα, αλλά και υδροφόρες του δήμου. Ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής έφτασαν στο νησί από την Σύρο 3 οχήματα με 7 πυροσβέστες και από την Αθήνα άλλα 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες. Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μιλώντας στον Mega ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές είπε πως «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος  η φωτιά σε αρκετά σημεία έσβησε όταν έφτασε στη θάλασσα, ενώ σημείωσε ότι βοήθησε στην πορεία της κατάσβεσης και το γεγονός ότι ο άνεμος έπνεε προς τα καμμένα και δεν υπήρξε περαιτέρω εξάπλωση.

Ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν υπό το φόβο αναζωπυρώσεων, δεδομένου ότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν μέσα στην ημέρα 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά πυροσβεστών με τρία οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη νήσο Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ».

Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των κατοίκων που έγινε με μηνύματα από το 112 αποκάλυψε ότι πλέον μπορούν να επιστρέψουν.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντι Ράμα
Κόσμος 0

Αμετανόητος Ράμα: Προχωράμε τη διανομή τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες – Από τα σκοτεινότερα σημεία της ιστορίας οι Βορειοηπειρώτες που αντιδρούν

Κατά την παράδοση 789 τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες, ο Ράμα επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των τουριστών - Τι...