Κοινωνία

Φωτιά στην Ανάβυσσο: «Προκλήθηκε από εργασίες»

Τη φωτιά οριοθέτησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος στην επιχείρηση 48 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στις 09:18 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Φέριζας και του Ολύμπου με την οδηγία να απομακρυνθούν προς Παλαιά Φώκαια.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού, Σταύρος Πετρόπουλος, η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες σε ιδιοκτησία και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ και οι Αρχές έχουν κρούσε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των ισχυρών ανέμων για πρόκληση πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο.

Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Φέριζα.

Ειδικότερα πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Στην οδό Αιγιαλείας από το ύψος της οδού Δάφνης έως το ύψος της οδού Αριστοδίκου.
  • Στην οδό Αριστοδίκου από το ύψος της λεωφόρου Αναβύσσου.

Σήμερα είναι μια επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιά, καθώς επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην Αττική.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Άκρως επικίνδυνη είναι η σημερινή μέρα αλλά και η αυριανή με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν το ενδεχόμενο πυρκαγιάς καθώς οι άνεμοι σε κάποιες περιοχές της χώρας θα έχουν ριπές μέχρι και 100 χλμ την ώρα.

Ο καιρός αλλάζει και οι ισχυροί άνεμοι λοιπόν θα δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο σκηνικό με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Tίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06 τοπικά θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτονεύουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h.

Επισημαίνεται ότι λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντι Ράμα
Κόσμος 0

Αμετανόητος Ράμα: Προχωράμε τη διανομή τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες – Από τα σκοτεινότερα σημεία της ιστορίας οι Βορειοηπειρώτες που αντιδρούν

Κατά την παράδοση 789 τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες, ο Ράμα επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των τουριστών - Τι...