Κοινωνία

Μύκονος: Ασυνείδητοι γονείς έβαζαν ανήλικα να ζητιανεύουν

Δυο 37χρονες γυναίκες και ένας 38χρονος άνδρας εκμεταλλεύονταν τα ανήλικα παιδιά τους βάζοντάς τα να επαιτούν σε σημεία με μεγάλη τουριστική κίνηση στη Μύκονο, στοχεύοντας στη συμπόνια των τουριστών που τους έδιναν ελεημοσύνη, την οποία βέβαια καρπώνονταν οι γονείς τους.

Έπειτα από καταγγελίες πολιτών που έβλεπαν τα παιδιά να ζητιανεύουν ώρες ολόκληρες και τους γονείς τους να αδιαφορούν για την κόπωση, την σωματική ακεραιότητα και την υγεία τους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου πέρασαν χειροπέδες στους δράστες τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Επαιτούσε μαζί με τα παιδιά της

Με δυο ανήλικα παιδιά στην αγκαλιά της πλησίαζε ντόπιους και παραθεριστές στη Νάξο μια 51χρονη Ελληνίδα, η οποία τους ζητούσε χρήματα με το πρόσχημα ότι δεν μπορούσε να αγοράσει τρόφιμα. Οι αστυνομικοί του τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εντόπισαν την 51χρονη, της πέρασαν χειροπέδες και σχημάτισαν δικογραφία για επαιτεία, εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, που διέταξε να εξακριβωθεί αν τα παιδιά είναι δικά της ή τα είχε… “δανειστεί” για να τα εκμεταλλεύεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντι Ράμα
Κόσμος 0

Αμετανόητος Ράμα: Προχωράμε τη διανομή τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες – Από τα σκοτεινότερα σημεία της ιστορίας οι Βορειοηπειρώτες που αντιδρούν

Κατά την παράδοση 789 τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες, ο Ράμα επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των τουριστών - Τι...