Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γραφείο Κοινοπολιτείας σε Βρετανούς: Προσέξτε στην Τουρκία κάποιοι βιάζουν ασύστολα γυναίκες και μικρά παιδιά ειδικά στα παράλια

Μέγα θέμα έχουν γίνει οι βιασμοί τουριστών στην Τουρκία, προκαλώντας την αντίδραση του Γραφείο εξωτερικής Κοινοπολιτείας στην Βρετανία, το οποίο προειδοποίησε τους πολίτες.   

Οι Βρετανοί και άλλοι παραθεριστές που επισκέπτονται την Τουρκία έχουν προειδοποιηθεί να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί», για πιθανές σεξουαλικές επιθέσεις στη χώρα, αφού 42 άτομα, μεταξύ των οποίων ανήλικοι, ανέφεραν περιστατικά στο βρετανικό προξενείο πέρυσι, αναφέρει βρετανικό ΜΜΕ.

Το Γραφείο Εξωτερικής Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) ανακοίνωσε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις που αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενικό προσωπικό το περασμένο καλοκαίρι, περιλάμβαναν άτομα που δέχθηκαν επίθεση την νύχτα από άτομα που είχαν συναντήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων σε ξενοδοχεία και SPA.

Το γραφείο που ανήκει στο βρετανικό κράτος, προειδοποίησε επίσης ότι τα παιδιά δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στην τουαλέτα μόνα τους εάν αυτή είναι δημόσια, εν μέσω αναφορών για εγκλήματα που διαπράχθηκαν ενώ ανήλικοι ήταν μόνοι στις εγκαταστάσεις του μπάνιου.

Η ενημέρωση προστέθηκε στις επίσημες ταξιδιωτικές συμβουλές της FCDO για Βρετανούς ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Τουρκία.

Η FCDO ανακοίνωσε : «Το 2023, 42 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενικό προσωπικό στην Τουρκία. Τα περισσότερα κρούσματα συνέβησαν κατά τις καλοκαιρινές διακοπές σε παράκτιες τουριστικές περιοχές.

Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν τη νύχτα από κάποιον που συνάντησε το θύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και SPA.

Υπήρξαν επίσης σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους που επισκέπτονταν μόνοι τους τις τουαλέτες. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις», κατέληξε η ανακοίνωση.

Η Τουρκία είναι δημοφιλείς προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές , ειδικά για τους Σκωτσέζους

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτονται την Τουρκία κάθε χρόνο, με απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης, καθώς και με ειδικά πακέτα διακοπών.

Άλλες προειδοποιήσεις για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Τουρκία, οι οποίες ήταν ήδη παρόντες στον ιστότοπο της FCDO, περιλαμβάνουν ποτά “μπόμπες”, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ορισμένων τουριστών, καθώς και τα επικίνδυνα  από άποψη υγεινής, φαγητά και τα ποτά.

Ο βρετανικός ιστότοπος αναφέρει: «Να είστε προσεκτικοί με τους Τούρκους, ειδικά όταν σας πλησιάζουν για να αλλάξουν χρήματα, ή σας πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο ή νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, προσφέροντας φαγητό και ποτό", καταλήγει η προειδοποίηση.

Οι Τούρκοι δεν φημίζονται για την ορθή συμπεριφορά τους ειδικά στα μικρασιατικά παράλια εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά όταν προκλήθηκε η οικονομική κρίση στην χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην χώρα μας αποφασίσθηκε και δίνουμε βίζα σε χιλιάδες Τούρκους πολίτες για τα νησιά μας, τα οποία και κατακλύζουν οι γείτονες, ειδικά τα γερά πορτοφόλια, αφού για τους υπόλοιπους είναι πολύ δύσκολο να έρθουν.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...