Κοινωνία

Νέο κύκλωμα εκβιαστών: Το οπλοστάσιο με χειροβομβίδες και καλάσνικοφ - Έδερναν και έκαιγαν μαγαζιά - Οι μπράβοι και τα οπαδικά επεισόδια (Βίντεο)

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί και εμπρηστικοί μηχανισμοί εκρήγνυνται και καταστήματα τυλίγονται στις φλόγες. Οι ιδιοκτήτες τους φέρεται να είναι θύματα της νέας πολυπληθούς μαφιόζικης οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. και ανέδειξε την σχέση της με τους χούλιγκαν. 

Τέσσερις από τους 74 συλληφθέντες για τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ αντιπάλων πλευρών χούλιγκαν του Παναθηναϊκού προέκυψε πως ήταν μέλη της οργάνωσης που φέρεται να εκβίαζε καταστήματα, έβαζε βόμβες, πουλούσε προστασία και διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

«Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 14 Ιουλίου 2024, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 17 άτομα, εκ των οποίων οι 3 είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη 32 οι οποίοι δεν συνελήφθησαν ελλείψει των προϋποθέσεων του αυτοφώρου» δήλωσε ο υποστράτηγος Φώτιος Ντουίτσης, Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής κατά την παρουσίαση των ευρημάτων.

 

Από τις συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, προέκυψε ότι πρώην μεγάλο αφεντικό τους ήταν ο γνωστός και ως «Βαγγέλης» που εκτελέστηκε στο πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στην περιοχή του Νέου Κόσμου τον περασμένο Ιανουάριο. Πλέον τα ινία τα είχε αναλάβει ένας σεσημασμένος κακοποιός και χούλιγκαν με το ψευδώνυμο «Αρκούδος» κάτω από την σκέπη γνωστού βαρυποινίτη της «Greek Mafia» που βρίσκεται σε πόλεμο με τον νονό των νοτίων προαστίων, γνωστό με το ψευδώνυμο «θαμνάκιας». Μέλη της οργάνωσης βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές άλλωστε για την βόμβα σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα που ήταν μέρος αυτής της διαμάχης.

«Αυτό που διαπιστώνεται όμως ανησυχητικά ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, είναι και η κατά περίπτωση συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε επεισόδια μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως αυτά που έγιναν το περασμένο Σάββατο έξω από το γήπεδο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είτε έναντι κάποιων ωφελειών, είτε της κυριαρχίας, είτε για να προξενήσουν «ζημιά» σε μέλη άλλης Εγκληματικής Οργάνωσης, που συμμετείχε στα συγκεκριμένα «οπαδικά» επεισόδια» σημείωσε ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής.

 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, εξιχνιάστηκαν 78 εκβιάσεις καταστημάτων, 5 εμπρησμοί, μία πρόκληση σωματικής βλάβης και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός όπλων, ναρκωτικά και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την μέχρι τώρα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, έχουν εξιχνιασθεί 78 εκβιάσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 5 εμπρησμοί και μία περίπτωση σωματικής βλάβης, ενώ κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, μεταξύ των άλλων, βρέθηκε κυριολεκτικά ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ανάμεσα σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως το οπαδικό επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τα μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν με χειροβομβίδα στις 5 Σεπτεμβρίου, σε πολυκατοικία στου Γκύζη, όπου διέμεναν δύο οργανωμένοι οπαδοί της ίδιας ομάδας σε αντίπαλο σύνδεσμό όμως, αλλά και μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε καταστήματα αλυσίδας ψητοπωλείων που εκβίαζαν, ακόμα και με την παρουσία υπαλλήλων μέσα σε αυτά.

Τα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης είχαν στήσει μάλιστα μηχανισμό «Ομάδας Συναγερμού» όπως αποκαλούσαν τις ομάδες κρούσης που είχαν στήσει για μαζικές επεμβάσεις όπου προκαλούνταν επεισόδια σε νυχτερινά κέντρα και Strip Show όπου παρείχαν «προστασία». Σε κάποιες περιπτώσεις αναλάμβαναν και την συνοδεία προέδρων ομάδων μικρότερων συλλόγων έναντι αμοιβής, ενώ ήταν έτοιμοι ακόμα και να χρησιμοποιήσουν όπλα όπως χαρακτηριστικά προέκυψε από την συνομιλία μεταξύ δύο μελών που κατέγραψαν οι Αρχές.

«Άμα βγάλεις το όπλο και δεν ρίξεις… Είναι ντροπή, είναι… χάνεις πόντους, κατάλαβες; Άμα βγάλω εγώ όπλο, πρέπει να ρίξω, δεν έχει σημασία, πρέπει να ρίξω. Αλλιώς εεε…, αλλιώς χάνω πόντους, πως να στο πω. Το βράδυ ρίχνεις. Όχι στον αέρα. Ρίχνεις κανονικά σου λέω» φέρεται να λέει μέλος της οργάνωσης που αποκάλυψε η αστυνομία.

Τα μέλη της οργάνωσης επεδείκνυαν την δύναμή τους ακόμα σε κεντρικά σημεία περιοχών όπως η Νέα Ερυθραία όπου συγκεντρώνονταν τα Σαββατοκύριακα έξω από εμπορικό κέντρο της περιοχής, γνωστή και ως «νησί» στους νέους, όπου παρείχαν προστασία σε πλήθος καταστημάτων του συγκροτήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ