Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (22/6) στη Σαλαμίνα, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σβήσουν τυχόν αναζωπυρώσεις στην Ηλεία, την ώρα που οι άνεμοι ενισχύονται. 

Ειδικότερα, νωρίτερα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ρέστη στην Σαλαμίνα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους, με το οποίο καλούνταν σε ετοιμότητα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχείρησης 41 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Σε επιφυλακή καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην Ηλεία

Στο μεταξύ, επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν «μάχη» για την πλήρη κατάσβεσή της φωτιάς που καίει για δεύτερη ημέρα στην Ηλεία, καθώς αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι το μεσημέρι του Σαββάτου (22/6).

Διάσπαρτες εστίες καίνε κυρίως στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομο, όπου επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων εντός της ημέρας είναι μεγάλος, καθώς οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν σήμερα έως και τα πέντε μποφόρ, με την συνδρομή από αέρος να καθίσταται επιτακτική για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αρχικό κείμενο

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στη Σαλαμίνα. Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους για αυξημένη ετοιμότητα.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέριες.

Πυροσβεστικό όχημα, το οποίο μετέβαινε, στην επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στην στην Σαλαμίνα ανετράπη το πρωί του Σαββάτου (22/6), 

Στο όχημα επέβαινε μόνο ο οδηγός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε άμεσα στο κέντρο υγείας του νησιού για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο πυροσβέστης οδηγός επιχείρηση ελιγμό σε στενό σημείο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ρέστη και λίγο μετά τις 11:00 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, στην Σαλαμίνα σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ρέστη, όπου επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...