Κοινωνία

Προφυλακίστηκε ο 41χρονος για το σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του και Ισραηλινού επιχειρηματία στο Ρέθυμνο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 41χρονος από το Ρέθυμνο που κατηγορείται πως σχεδίαζε τη δολοφονία της συζύγου του κι ενός επιχειρηματία από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το cretapost, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο κουμπάρος του 41χρονου κι ένας κοινός τους φίλος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι τρεις άντρες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, οπλοκατοχή και ναρκωτικά, με τον 41χρονο να διώκεται και για ενδοοικογενειακή βία.

Ρέθυμνο: Η συνομιλία με τον Παλαιστίνιο που «στρατολόγησαν» για τη διπλή δολοφονία


Ο 41χρονος σύζυγος της 39χρονης μαζί με τον κουμπάρο του και έναν φίλο τους κατέστρωσαν σχέδιο δολοφονίας των δύο προσώπων. Ο Ισραηλινός συνεργαζόταν με το ζευγάρι και ετοιμαζόταν να επενδύσει σε πρότζεκτ τουριστικού χαρακτήρα, ενώ η 39χρονη φέρεται να διαπληκτιζόταν με τον σύζυγό της.

Για το σχέδιό τους φέρεται να είχαν «στρατολογήσει» έναν 24χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος εργαζόταν για το ζευγάρι με δέλεαρ 50.000 ευρώ τα οποία θα τον βοηθούσαν να φυγαδεύσει την οικογένειά του από Γάζα. Ο Παλαιστίνιος κατήγγειλε ότι απειλήθηκε, δε, με καλάσνικοφ και συναίνεσε.

Ο 24χρονος, ο οποίος φοβόταν ότι θα έχει την ίδια μοίρα με τους στόχους του, γι’ αυτό και ενημέρωσε τον Ισραηλινό, αποκαλύπτοντας το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Σε συνομιλίες που κατέγραψε ο Παλαιστίνιος φαίνεται να αποκαλύπτεται όλη η υπόθεση-θρίλερ. Μεταξύ άλλων φέρεται να ακούγεται στη συνομιλία συζύγου-Παλαιστίνιου:

«Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθέναν; Έξι έχω βάλει μέσα» φέρεται να λέει ο Παλαιστίνιος
41χρονος: «Δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες»
Παλαιστίνιος: «Ποιος θέλει να είναι πρώτος;»
41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός»


Πώς ο Παλαιστίνιος έσωσε τον Ισραηλινό και την 39χρονη


Ο 24χρονος, αντιλαμβανόμενος τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεχαν οι δύο, αποφάσισε να τους προειδοποιήσει, συνειδητοποιώντας ότι, ακόμα και αν αυτός αρνούνταν, θα στρατολογούσαν κάποιον άλλον να τους σκοτώσει.

Έτσι, ο Παλαιστίνιος εμφανίζεται να σώζει τον Ισραηλινό και την 39χρονη μητέρα. Του τηλεφωνεί, συναντιούνται στο Ηράκλειο, του αποκαλύπτει τα σχέδια των τριών, εκείνος δεν τον πιστεύει ή δεν μπορεί να τον πιστέψει και έτσι αγοράζουν ένα μαγνητοφωνάκι για να τους ηχογραφήσει κρυφά.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός έχει ειδοποιήσει με διακριτικό τρόπο την 39χρονη, την ενημερώνει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, και λίγες ώρες αργότερα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, όπου καταφθάνει και ο 24χρονος Παλαιστίνιος με ηχογραφημένες συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...