κανιβαλισμός
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κανιβαλισμός: 10 φορές που άνθρωποι έπρεπε να φάνε ανθρώπους για να επιβιώσουν (Βίντεο)

Ετοιμαστείτε για μία πραγματικά τρομαχτική περιπέτεια, διότι σήμερα θα αναλύσουμε κάποιες από τις πιο τρομερές ιστορίες κανιβαλισμού στην ιστορία. Στην πραγματικότητα οι ιστορίες που θα ακούσετε δεν είναι συνηθισμένες υποθέσεις κανιβαλισμού, αλλά είναι περιπτώσεις που άνθρωποι αναγκάστηκαν να κάνουν αυτό το απάνθρωπο πράγμα απλά για να επιβιώσουν. 

Κάποιες από τις ιστορίες που θα ακούσετε είναι αρκετά γνωστές στο κοινό, ωστόσο οι περισσότερες έχουν χαθεί στο άδυτο της ιστορίας. Ας ξεκινήσουμε όμως και να σας ευχηθούμε «Καλή Όρεξη»!

9. Donner Party

Αρχίζουμε με μία πραγματικά αδιανόητη ιστορία που εκτυλίχθηκε το έτος 1846 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα ξεκίνησαν όταν μία εξερευνητική ομάδα ονόματι Donner Party χάθηκε στα βουνά της χώρας με αποτέλεσμα να μείνει για μέρες χωρίς προμήθειες και φυσικά χωρίς φαγητό. Όσο οι μέρες περνούσαν και κάποια μέλη της ομάδας ξεκίνησαν να πεθαίνουν από την πείνα και τις κακουχίες, οι επιζώντες αναγκάστηκαν να καταναλώσουν τους ίδιους τους τους φίλους. 

Η ιστορία αυτή αποτελεί μία από τις πρώτες τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή κανιβαλισμού για επιβίωση, στην σύγχρονη ιστορία. Πριν καταφύγουν στον κανιβαλισμό οι εξερευνητές ξεκίνησαν να τρώνε ζώα που βρήκαν στην έρημο της δυτικής Αμερικής, ακόμη και τους ίδιους τους τους σκύλους. Το μόνο ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως εν τέλει κάποια μέλη της ομάδας κατάφεραν να επιβιώσουν.

8. Παίκτες Ράγκμπι στις Άνδεις

Στο νούμερο 8 έχουμε την περίπτωση των Άνδεων, την οποία πολλοί μπορεί ήδη να γνωρίζετε. Όταν αναφέραμε πριν λίγο ότι κάποιες από τις ιστορίες της λίστας μας είναι αρκετά γνωστές εννοούσαμε ακριβώς αυτήν. Η υπόθεση τράβηξε το ενδιαφέρον όλου του κόσμου και ενέπνευσε την ταινία «Οι Επιζήσαντες» του 1993.

Για όσους όμως δεν θυμούνται τι έγινε στις Άνδεις το 1972 αφήστε μας να σας υπενθυμίσουμε. Το εν λόγω έτος η ομάδα ράγκμπι Old Christians από την Ουρουγουάη επιβιβάστηκε σε ένα μοιραίο αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη στην οροσειρά των Άνδεων της Νότιας Αμερικής. Τα γεγονότα που ακολούθησαν ήταν πραγματικά απίστευτα. 45 άτομα βρίσκονταν στο αεροσκάφος, όχι όμως και αρκετές προμήθειες για όλους. Πολλοί είχαν συγγένεια ή ήταν φίλοι μεταξύ τους. Μόλις τελείωσε η σοκολάτα και το κρασί που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, οι επιζήσαντες έπρεπε να καταφύγουν στον κανιβαλισμό. Η ομάδα ξόδεψε 2 μήνες στα παγωμένα βουνά των Άνδεων πριν τους ανακαλύψει μία διασωστική ομάδα.

7. Jamestown

Όπως είναι γνωστό, οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι που πάτησαν το πόδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έλαβαν και την θερμότερη υποδοχή από τους γηγενείς Ινδιάνους. Ούτε η διάσχιση το Ατλαντικού, ούτε η διαμονή τους στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ευχάριστες εμπειρίες, ειδικά στο Jamestown.

Στο Jamestown της δυτικής Βόρειας Αμερικής την περίοδο 1609 με 1610 οι Ευρωπαίοι άποικοι αντιμετώπισαν μία τρομερή περίοδο λιμοκτονίας που έμεινε γνωστή ως Starving Time. Ως αποτέλεσμα, αναγκάστηκαν να τρέφονται με γάτες, αρουραίους, δερμάτινες μπότες, ακόμη και με σάρκα. Αν και οι επιστήμονες ήταν βέβαιοι για όλα εκτός από το τελευταίο, πρόσφατες μελέτες αποκάλυψαν πως οι άποικοι του Jamestown έγιναν πράγματι κανίβαλοι για να επιβιώσουν.

6. Ρίτσαρντ Πάρκερ

Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ ήταν ένας ναυτικός που έμεινε στην ιστορία εξαιτίας ενός γεγονότος που έλαβε χώρα το 1884 και στοίχειωσε το όνομά του. Εκείνο το έτος ένα πλοίο ονόματι Mignonette απέπλευσε από την Αγγλία με προορισμό την Αυστραλία. Δύο μήνες μετά τον απόπλους, το πλοίο βυθίστηκε και το 4μελές πλήρωμα πήδηξε σε μία βάρκα 4 μέτρων για να επιζήσει.

Ο καπετάνιος αποφάσισε πως ο Πάρκερ, ένας 17χρονος επιζώντας που βρίσκονταν στην βάρκα, έπρεπε να σκοτωθεί για να επιβιώσουν οι υπόλοιποι. Και έτσι έγινε, ο καπετάνιος ονόματι Dudley δολοφόνησε τον Πάρκερ και μπορείτε να φανταστείτε την συνέχεια... Ο Dudley και οι υπόλοιποι διασώθηκαν την 24η ημέρα, ωστόσο καταδικάστηκαν για τις αποτρόπαιες πράξεις τους και φυλακίστηκαν. Εν τέλει μετά από 6 μήνες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από αιτήματα του λαού.

Να σας ενημερώσουμε πως η εν λόγω ιστορία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της ταινίας «Η Ζωή του Γκι», ενός πραγματικά εντυπωσιακού κινηματογραφικού δημιουργήματος.

5. Άλφρεντ Πάκερ

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας στο νούμερο 5 ονομάζεται Άλφρεντ Πάκερ. Ο Πάκερ τον Φεβρουάριο του 1874 έφυγε από έναν οικισμό στον Κολοράντο με μία ομάδα 5 χρυσοθήρων προς αναζήτηση χρυσού. Ο προορισμός τους ήταν τα όροι Μπρέκενριτζ και όπως έχετε καταλάβει από τις προηγούμενες ιστορίες, ο συνδυασμός εξερευνητών και οροσειρών δεν καταλήγει ποτέ σε καλό.

Τον Απρίλιο του 1874 ο Πάκερ βρέθηκε σε έναν άλλο κοντινό οικισμό. Εξήγησε στους ντόπιους πως είχε χαθεί με την ομάδα του και πως οι υπόλοιποι χρυσοθήρες αγνοούνται. Είπε ότι η ομάδα του χωρίστηκε για αναζήτηση φαγητού. Ωστόσο μετά από πολύ πιεστικές ερωτήσεις των ντόπιων, ο Πάκερ ομολόγησε πως αναγκάστηκε να καταφύγει στον κανιβαλισμό όταν ένας από τους 5 χρυσοθήρες που βρίσκονταν μαζί του πέθανε. Οι άλλοι 3 πέθαναν από άγνωστα αίτια, ενός ο 5ος χρυσοθήρας σκοτώθηκε από τον ίδιο τον Πάκερ. Εν τέλει όταν βρήκαν τα σώματα των 5 χρυσοθήρων αποκαλύφθηκε πως οι 4 είχαν δολοφονηθεί, μάλλον από τον Πάκερ. 

4. Η Χαμένη Αποστολή του Φράνκλιν

Όταν ο εξερευνητής Τζον Φράνκλιν απέπλευσε το 1845 με 134 άντρες είχε έναν βασικό στόχο: να χαρτογραφήσει το Βορειοδυτικό Πέρασμα από την Ευρώπη προς την Ασία. Ο Φράνκλιν μετέφερε προμήθειες για 5 έτη, ωστόσο κάτι πήγε πολύ λάθος στην αποστολή. Ερευνητές βρήκαν τα συντρίμμια του πλοίου το έτος 1850, ενώ ανακάλυψαν κάτι τρομαχτικό: 30 σώματα νεκρών ναυτών εμφάνιζαν σημάδια κανιβαλισμού. 

Μέχρι και σήμερα δεν είμαστε σίγουροι για το πώς κατέληξαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, ωστόσο σύμφωνα και με ντόπιους Εσκιμώους οι άντρες του Φράνκλιν ξέμειναν από φαγητό και αναγκάστηκαν να καταφύγουν και αυτοί στον κανιβαλισμό. Η είδηση της κατάληψης της αποστολής σόκαρε την Βικτωριανή Αγγλία. Ο Φράνκλιν ήταν ξακουστός εξερευνητής στην χώρα και 3 ομάδες ερευνητών απέπλευσαν για να τον διασώσουν.

3. Η Αποστολή του Αδόλφου Γκρίλι

Όταν ο Αμερικανός Αδόλφος Γκρίλι και 25 άντρες του απέπλευσαν από το Νιουφάουντλαντ το 1881 για να εξερευνήσουν μία διαδρομή στον Μακρινό Βορρά του Καναδά κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθήσει. Μία πραγματική τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Αρκτική, δηλαδή εκεί που κατέληξαν οι εξερευνητές του Γκρίλι. 

Από ότι φαίνεται το έτος 1882 και 1883 η ομάδα του Γκρίλι είχε χαθεί σε μία προσπάθειά της να φτάσει βορειότερα από ότι οι Βρετανοί. Οι εξερευνητές εγκαταστάθηκαν σε κάποιο παγωμένο σημείο του βόρειου Καναδά, όπου υπέφεραν από κρυοπαγήματα και πείνα. Εν τέλει κάποιοι επιβιώσαν και διασώθηκαν το έτος 1884, όποτε και αποκάλυψαν στον κόσμο τα αποτρόπαια πράγματα που έπρεπε να κάνουν για να μείνουν ζωντανοί. Μεταξύ αυτών ανέφεραν και τον κανιβαλισμό.

2. Έσεξ

Στο νούμερο 2έχουμε την βάση της περίφημης ιστορίας Μόμπυ Ντικ. Ο συγγραφέας Μέλβιβ εμπνεύστηκε το μυθιστόρημά του από το φαλαινοθηρικό Έσεξ, το οποίο απέπλευσε για τον Ειρηνικό το έτος 1820. Όπως και στην ιστορία του Μόμπυ Ντικ έτσι και στην πραγματικότητα το Έσεξ καταστράφηκε μετά από το χτύπημα μίας μεγάλης φάλαινας και το 20μελές πλήρωμα κατέληξε στον ανοιχτό ωκεανό σε 3 μικρές βάρκες. 

Εξαιτίας της έλλειψης φαγητού και πόσιμου νερού οι 20 αυτοί επιζήσαντες αναγκάστηκαν να κάνουν αδιανόητα πράγματα για να ζήσουν λίγο περισσότερο. Όπως και οι άντρες του Γκρίλι έτσι και οι ναύτες του Έσεξ μετατράπηκαν σε κανίβαλους από το αίσθημα επιβίωσής τους. Τελικά 8 άντρες επιβίωσαν και βρέθηκαν μήνες αργότερα. 

1. Η Πολιορκία του Λένινγκραντ

Στο νούμερο 1 έχουμε μία από τις φρικτότερες ιστορίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αυτήν της τραγωδίας του Λένινγκραντ στην Σοβιετική Ένωση. Πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες χερσαίες επιχειρήσεις της ναζιστικής Γερμανίας κατά της πόλης έλαβε χώρα ένας βομβαρδισμός διαρκείας του Λένινγκραντ, δηλαδή της σημερινής Αγίας Πετρούπολης.

Κατά την διάρκεια των μαχών για την πόλη έχασαν την ζωή τους 1 εκατομμύριο Ρώσοι. Ο αποκλεισμός 900 ημερών του Λέλινγκραντ προκάλεσε μία φονική λιμοκτονία μεταξύ του πληθυσμού της. Για πολλά χρόνια Σοβιετικοί και Ρώσοι αρνιόντουσαν πως παρατηρήθηκε κανιβαλισμός μεταξύ των κατοίκων, ωστόσο τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχουν αρκετά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Λέγεται μάλιστα πως τουλάχιστον 260 άνθρωποι είχαν συλληφθεί για αυτό το έγκλημα, ενώ οι γονείς πιστεύεται πως δεν άφηναν τα παιδιά τους να βγαίνουν έξω το βράδυ για να μην τα απαγάγουν!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...