Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Τελ Αβίβ και την Αθήνα για τη διάσωση των 4 ομήρων (Βίντεο)

Στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα «Times of Israel», έχει ανεβάσει βίντεο από παραλία του Τελ Αβίβ και δρόμους των Αθηνών με τους Ισραηλινούς να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και να πανηγυρίζουν στο άκουσμα της ευχάριστης είδησης.  

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ένας ναυαγοσώστης σε παραλία του Τελ Αβίβ γνωστοποίησε την χαρμόσυνη είδηση μέσω μεγαφώνου με τους λουόμενους να ζητωκραυγάζουν και να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

 Οι τέσσερις όμηροι είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου και έκτοτε η τύχη τους αγνοείτο. Σύμφωνα με το Times of Israel, πρόκειται για τους Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov και Shlomi Ziv.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διασώθηκαν οι 4 όμηροι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα έγινε μια εκτεταμένη επίθεση του ισραηλινού στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκεί εντοπίστηκαν ζωντανοί οι 4 όμηροι. Και οι 4 είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Supernova. 

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού πραγματοποίησαν ταυτόχρονα δύο επιδρομές σε τοποθεσίες της Νουσεϊράτ. Στη μία επιχείρηση διασώθηκε η Argamani διασώθηκε, ενώ οι Meir Jan, Kozlov και Ziv βρίσκονταν στη δεύτερη τοποθεσία.

Ο διασωθείς όμηρος Shlomo Ziv ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια της πρώτης βιντεοκλήσης του με τη σύζυγό του μετά την απελευθέρωση του.

«Καρδιά μου, ήρωα», λέει η γυναίκα του Μιράν, κλαίγοντας μαζί με τον άντρα της.

Ο Ζιβ, ο οποίος συνελήφθη ενώ υπηρετούσε ως φύλακας για το μουσικό φεστιβάλ Supernova ρωτά τη σύζυγό του πού είναι ο φίλος του Aviv Eliyahu, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας της εκδήλωσης και δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

«Θα μιλήσουμε για το Αβίβ», λέει ο Μιράν. «Να σου φέρω κάτι;» αυτη ρωταει.

 

Πανηγυρισμοί στην Αθήνα

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από την Αθήνα, δεκάδες Ισραηλινοί πανηγυρίζουν στους δρόμους μόλις άκουσαν το ευχάριστο γεγονός, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα. 

Σημειώνεται ότι, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ ανακοίνωσε σήμερα ότι, στην περιοχή Νουσεϊράτ διασώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι.

Πρόκειται για την 25χρονη Noa Argamani, τον 21χρονο Almog Meir Jan, τον 27χρονο Andrey Kozlov και τον 40χρονο Shlomi Ziv, οι οποίοι είχαν απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου.

Οι όμηροι διασώθηκαν από δύο ξεχωριστές τοποθεσίες στην περιοχή του Νουσεϊράτ.

Η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο «Sheba» για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...