Κοινωνία

Χαλκίδα: Πιστολίδι και κινηματογραφική καταδίωξη σε... παιδική χαρά

Όταν αστυνομικοί σε κεντρική πλατεία της Χαλκίδας αποβιβάστηκαν από το υπηρεσιακό τους όχημα και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο καταδίωκαν επί ώρα ο 35χρονος οδηγός έβαλε όπισθεν και προσπάθησε να διαφύγει .

Τότε οι αστυνομικοί σημάδεψαν τα λάστιχα δίπλα σε παιδική χαρά.

Οι τρεις αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση υποστηρίζουν ότι πυροβόλησαν συνολικά 4 φορές. Στο βίντεο όμως, ακούγονται 10 πυροβολισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έκανε όπισθεν προς την πλευρά που βρισκόταν ο συνάδελφος μου. Εκείνος εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο όχημα και σε ένα τοιχίο που βρισκόταν πίσω του. Τότε αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του με το οποίο έριξε δυο φορές προς την πίσω πλευρά του οχήματος ώστε να το ακινητοποιήσει», λέει ο αστυνομικός.

Δύο 24ωρα μετά την άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς και τη σύλληψη του 35χρονου οδηγού, μια ολόκληρη περιοχή προσπαθεί να συνέλθει.

Ένας κάτοικος της περιοχής δείχνει και εξηγεί τι συνέβη όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν 10 φορές, για να σταματήσουν τον οδηγό που προσπαθούσε να διαφύγει.

Όπως υποστηρίζουν οι τρεις αστυνομικοί σημάδεψαν χαμηλά, ώστε να μην τραυματίσουν τον οδηγό.

«Οι βολές μου πραγματοποιήθηκαν χαμηλά στην πλευρά του πορτ παγκάζ. Μετά τις βολές μου ο οδηγός σταμάτησε το όχημά του και αμέσως έβαλε πρώτη ταχύτητα και ξεκίνησε να σπινιάρει».

Το βίντεο ντοκουμέντο της καταδίωξης αναλύεται εξονυχιστικά, ενώ οι τρεις αστυνομικοί έχουν συλληφθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...