Κοινωνία

Συγκίνηση στην Κρήτη: 50 χρόνια μετά, τα οστά του καταδρομέα Ηλία Τούλη επέστρεψαν στη γενέτειρά του

Σε ένα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το Μάραθος και το Μαλεβίζι στο Ηράκλειο Κρήτης υποδέχτηκαν τα οστά του ήρωα Καταδρομέα Ηλία Τούλη 50 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο τον Ιούλη του 1974.

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την συντριβή του αεροσκάφους ΝΙΚΗ 4 στο λόφο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, ο Ηλίας Τούλης επέστρεψε στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάραθος στην Κρήτη, μετά την ταυτοποίηση των οστών του με τη μέθοδο του DNA.

Η οικογένεια του Ηλία Τούλη, ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Μαράθου διοργάνωσαν τελετή επαναπατρισμού των οστών του καταδρομέα.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ηλίας Τούλης συμμετείχε στο αεροσκάφος ΝΙΚΗ 4, που απογειώθηκε από τη Σούδα Χανίων, με προορισμό το αεροδρόμιο της Λευκωσίας μαζί με άλλους 28 καταδρομείς.

Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, καθώς εκλήφθηκε ως τουρκικό και χτυπήθηκε κατά λάθος από τα κυπριακά αντιαεροπορικά πυρά, οδηγώντας στο θάνατο τους 29 καταδρομείς και τα 4 μέλη πληρώματος του αεροσκάφους.

Στην κηδεία παραβρέθηκε και ο θείος του Ηλία Τούλη, Ιωάννης Πρινιάρης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που ο ήρωας καραδρομέας μετά από 50 χρόνια γύρισε στο σπίτι του και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να επιτευχθεί ο επαναπατρισμός των οστών του.

«Παιδί μου» φώναξε μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν πλησίασε το φέρετρο, όπως γράφει το creta24.gr. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...