Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης-Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»-Ο «Ιωσήφ», ο «Κοκός» και η απόπειρα αυτοκτονίας (Βίντεο)

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους έξι, μέχρι στιγμής, από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας που λυμαίνεται το χώρο του ποδοσφαίρου.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, γνωστό με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ», εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη. Πλέον όμως της ηθικής αυτουργίας ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογήθηκε και για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

31 από τους συλληφθέντες έφθασαν στη Σχολή Ευελπίδων το Σάββατο, ενώ αποκαλύπτονται συνταρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δράσης τους στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη αλλά και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις άγριας βίας.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που φέρεται να είναι μεταξύ των πέντε ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι απολογίες του πρώτου «κύματος» των κατηγορουμένων για τη μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη αλλά και σειρά άλλων εγκληματικών πράξεων.

Μέχρι στιγμής στους τέσσερις ανακριτές που χειρίζονται τη δικογραφία έχουν απολογηθεί περίπου 24 κατηγορούμενοι (από τους 31 που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια) και έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα, ανάμεσά τους κι ένας 31χρονος που είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Κοκός». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για πρόσωπο που έχει σοβαρό ποινικό παρελθόν, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ρατσιστική επίθεση σε κουρείο μετανάστη, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, καθώς για άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αντίθετα είκοσι εκ των κατηγορουμένων που απολογήθηκαν μέχρι αυτή την ώρα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο για τη δολοφονία του αστυνομικού.

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων. Επίσης ένας ακόμη κατηγορούμενος για την υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος με όρους, οι οποίοι είναι απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αντιμετώπιζε σωρεία αδικημάτων και σε βαθμό κακουργήματος.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει κρατούμενος

Με μια τηλεκάρτα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του ένας εκ των κρατουμένων χούλιγκαν για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο άνδρας άρχισε να αυτοτραματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν άμεσα τι συνέβη και επενέβησαν.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Νέα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε νέα βίντεο από τη μοιραία βραδιά στου Ρέντη όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λιγγερίδης. Σε ένα από αυτά καταγράφεται η σφοδρή επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί από τους χούλιγκαν (19:50 ώρα στο βίντεο). Σε ένα άλλο, αποτυπώνεται η στιγμή που στο σημείο φτάνει ασθενοφόρο για να παραλάβει τον άτυχο αστυνομικό και δέχεται επίσης επίθεση με μολότοφ (19:51 ώρα στο βίντεο). 

Οι απολογίες συνεχίζονται. Σημειώνεται ότι αύριο Κυριακή (28/4) αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια άλλοι 32 κατηγορούμενοι.

Οι διάλογοι των κατηγορουμένων

Ένας από τους κατηγορούμενος εμφανίζεται φοβισμένος με το  ενδεχόμενο της σύλληψής του, και μιλώντας με ένα άλλο άτομο, περιγράφει τι ακριβώς ανέφερε στους αστυνομικούς:

Κατηγορούμενος Α: Είχανε βγει μερικά άτομα, βγήκε μετά από δυο τρία λεπτά έξω από την πόρτα όταν πήγανε για τέτοιο, κατάλαβες, ότι βγήκανε έξω ρε φίλε κατάλαβες, ότι βγήκες έξω. Ότι ήτανε 200 μέτρα πίσω τους είπα εγώ, ότι πήγε να σπάσει μια πέτρα, δεν την πέταξε τους είπε.

Κατηγορούμενος Β: Ρε μ@@@κα, γιατί να τους πεις ότι έσπασα πέτρα ρε μ@@@κα;

Όταν ξεκίνησαν να καλούνται στην ασφάλεια οι κατηγορούμενοι διαπίστωσαν πως οι αρχές είχαν στην διάθεση τους πλήθος βιντεοληπτικού υλικού και προσπαθούσε να ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης:

Κατηγορούμενος Α: Ναι χωρίς μ@@@ία να ξέρεις ότι δείξανε φωτογραφίες μέσα από το γήπεδο

Κατηγορούμενος Β: Αλήθεια, εμάς ή γενικά;

Κατηγορούμενος Α: Εμάς, αλλά εμείς φαινόμαστε θολά, αλλά φαίνεται ότι φοράω το μπουφάν το bad boys, ότι είμαστε στο πέταλο

Μετά τα δραματικά γεγονότα του Ρέντη, κάποιοι κατηγορούμενοι φαίνονται να προβληματίζονται σχετικά με το καθεστώς στην εργασία τους: 

Κατηγορούμενος Α: Δεν είναι για σένα, είναι για όλα τα παιδιά που είσαστε εκεί στον Ολυμπιακό.

Κατηγορούμενος Β: Α, για αυτά τα πέντε άτομα γίνεται η ιστορία;

Κατηγορούμενος Α: Όχι ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά θέλει να είσαστε παρόντες στη δουλειά. Ε, δεν ξέρω τι τον έχει πιάσει τον δήμαρχο. Αυτοί φοβούνται και τον κώλο τους, θέλουνε να είσαστε στην δουλειά, όταν είσαστε στην δουλειά όλα καλά. Όταν δεν είσαστε στην δουλειά θέλει απών και τέτοια πράγματα, άδειες και δεν συμμαζεύεται.

Κατηγορούμενος Β: Εντάξει, εντάξει

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Λιγγερίδη, κάποια από τα άτομα που φέρονται ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εμφανίζονται ανήσυχα και φοβισμένα:

Κατηγορούμενος Α: Ναι τον Κιάτο τον πήραμε από το μπουγατσοπωλείο, τον ανεβάσαμε πάνω με το μηχανάκι, κάνα κράνος λέει έχετε να μην φαίνομαι; Ο Κιάτος έχει χεστεί πάνω του μ@@@κα. Θα με βάλουν λέει φυλακή τσάμπα και εγώ δεν έκανα τίποτα.

Άλλοι πάλι εμφανίζονται εκνευρισμένοι με τον τρόπο που τους φέρθηκαν άτομα, από τα οποία περίμεναν στήριξη

Κατηγορούμενος Α: Εγώ το άλλο λέω τα άλλα τα λαμόγια, τα μ@@@πανα που οι πληρωμένοι, λοιπόν που είναι ρε το ηθικό; Εντάξει έγινε η κέντα, εντάξει ναι, θα το κοιτάμε ρε, όλοι εδώ παρέα να πούμε αφού… Ολυμπιακός, θα το δούμε ρε

Κατηγορούμενος Β: Μόνο για την τσέπη, μόνο για την τσέπη Ολυμπιακός

Κατηγορούμενος Α: Μόνο έτσι ε;

Κατηγορούμενος Β: Ναι, μόνο για την τσέπη, ναι

Κατηγορούμενος Α: Για αυτό δεν θα ξαναπατήσω

Οι απολογίες των 31 συλληφθέντων στον ανακριτή συνεχίζονται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ακόμη 36 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ