Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκανε δεκτό, όπως και πρωτόδικα, το αίτημα η μαρτυρία της 24χρονης σήμερα κοπέλας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να μιλήσει για τα γεγονότα που, όπως καταγγέλλει, βίωσε στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών στα χέρια του προπονητή ιστιοπλοΐας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ωρωπού.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η πρώτη του ελληνικού MeToo που έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά τις δημόσιες καταγγελίες της ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου.
Στο αίτημα να διεξαχθεί η κατάθεση χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων αντέδρασε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, η οποία εξέφρασε τη θέση ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται προσωπικά της δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση.
Επιπλέον, οι συνήγοροι υπεράσπισης σημείωσαν ότι σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η νεαρή γυναίκα μιλά για την υπόθεσή της και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της.
Μάλιστα, η νεαρή αθλήτρια κλήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να τοποθετηθεί σχετικά με αυτό το ντοκιμαντέρ με την Αμαλία να διευκρινίζει πως δεν έχει μιλήσει στα ΜΜΕ και στα κανάλια.
Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.
Αμαλία: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.
Ο 41χρονος κατηγορούμενος έχει ομολογήσει τα δύο από τα τρία κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνταν (γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης 12-14 ετών σε ασέλγεια), και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή, ενώ αρνήθηκε το αδίκημα του βιασμού για το οποίο πρωτόδικα αθωώθηκε. Ωστόσο, η έφεση που ασκήθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα για το αθωωτικό σκέλος της απόφασης τον φέρνει αντιμέτωπο τον κατηγορούμενο και πάλι με το αδίκημα του βιασμού.