Κοινωνία

Η Τσικνοπέμπτη σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)

Ένα σύννεφο κάπνας έχει σκεπάσει όλη την Ελλάδα από τις ψησταριές για τα σουβλάκια, τα παϊδάκια και όλα τα κρεατικά που έχουν πάρει φωτιά για το έθιμο της ημέρας.

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και από το Ηράκλειο στην Πάτρα, δρόμοι και πεζοδρόμια γέμισαν με ψήστες και περαστικούς που πέρασαν για ένα μεζέ και λίγο κρασί – και ένα «και του χρόνου».

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό ήταν αυτό των τελευταίων ετών. Η Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης, είχε γεμίσει κόσμο για το παραδοσιακό γλέντι της ημέρας, ενώ την τιμητική τους είχαν και τα Λαδάδικα.

Δείτε βίντεο του Εφημερίδα Καρφίτσα:
 

Πολλοί ήταν και όσοι κατέβηκαν στον δρόμο μασκαρεμένοι, άλλοι έλεγαν ότι σκοπεύουν να μείνουν για ώρες.

Δείτε βίντεο του LifeEvents

 Ίδια ήταν η εικόνα και στα Λαδάδικα, με πλήθος κόσμου και υπαίθριες ψησταριές.

Γλέντι και στο κέντρο της Λάρισας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για ψητά, ποτά και χορό.
 

Δείτε βίντεο του onlarissa gr

Ο πολύ καλός καιρός έβγαλε πολύ κόσμο και στο κέντρο του Ηρακλείου για να τιμήσουν το έθιμο με πολλές τοπικές νοστιμιές.

Πάντως αντίθετα με άλλες εποχές οι μασκαρεμένοι ήταν λιγότεροι.Μουσική, μυρωδιές και αποκριάτικη παράδοση πλημμύρισαν την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους στην Αθήνα. Στη Βαρβάκειο είχαν σχηματιστεί ουρές από κόσμο που περιμένει να συμμετάσχει στο μεγάλο φαγοπότι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το μετάνιωσε πικρά! Ο Ζελένσκι έβγαλε βίντεο κοντά στο Κουρσκ απειλώντας Πούτιν και Μόσχα-Ρωσικά μαχητικά Su-57 ξεκίνησαν να τον «κυνηγάνε»

Ρωσικά Su-57 πέταξαν πάνω από το Κουρσκ με κατεύθυνση προς το ουκρανικό Σούμι όσο βρίσκονταν εκεί ο Ουκρανός πρόεδρος...