Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Οι αγρότες έφυγαν...αλλά έρχονται οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα με κυψέλες!

Οι αγρότες μετά το μεγάλο δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως αποχωρούν από την πρωτεύουσα όχι όμως από τις κινητοποιήσεις τους το πρωί της Τετάρτης (22/2) . Σήμερα θα γεμίσει το Σύνταγμα από μελισσοκόμους που έρχονται με κυψέλες από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα για να πραγματοποίησουν τη δική τους διαμαρτυρία.

Μετά από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, με τα δεκάδες τρακτέρ που παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή και τους χιλιάδες αγρότες που παρέμειναν 19 ολόκληρες ώρες στο Σύνταγμα, αξιώνοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, το πρωί της Τετάρτης (22/2) πήραν το δρόμο της επιστροφής στα μπλόκα.Με τα αιτήματά τους να μην έχουν ικανοποιηθεί και την ακρίβεια να πλήττει και τον δικό τους κλάδο βαριά, προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις, την Πέμπτη (22/2), για να δουν πώς θα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Μέσα σε μία ώρα την Τετάρτη, το Σύνταγμα είχε αδειάσει. Οι αγρότες αναχώρησαν ακριβώς όπως ήρθαν και σήμερα στις 8:00 έρχονται στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο συναντήθηκαν στις 4:00 τα ξημερώματα στο Παναχαϊκό στάδιο. Όπως έχουν προγραμματίσει, θα συναντηθούν στις 4 τα ξημερώματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτηγά και πούλμαν και στη συνέχεια το κονβόι θα κατευθυνθεί στο Ρίο, όπου θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου και όλοι μαζί θα κινηθούν προς τον Ισθμό. Εκεί θα αναμένουν συνάδελφούς τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ώστε να σχηματίσουν μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που θα φθάσει στην Αθήνα.

Οι αγρότες απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση καθώς όπως λένε υπάρχει χώρος να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Επίσης, συζητείται το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.

Ξεκινούν οι συνελεύσεις των μπλόκων προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκινούν και πάλι οι συνελεύσεις των μπλόκων προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τα αιτήματα των αγροτών

Στα αιτήματά τους, οι αγρότες ζητούν η τιμή κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα να πέσει στα 7 λεπτά, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που τους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες ζήτησαν, επίσης, από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του ΕΦΚ που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, καθώς η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Οι αγρότες τονίζουν πως είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών, για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν και στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μπει ένα «τέλος» στα αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα από τρίτες χώρες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ