Αδιανόητες καταστάσεις για την κοινωνία των πολιτών εκτυλίσσονταν στη μικρή κοινότητα παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία, με πρωταγωνιστή τον πατέρα, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί αύριο (21/02) με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.
Ο 45χρονος «πατριάρχης των παλαιοχριστιανών» φαίνεται πως έδινε συμβουλές για το πώς κανείς μπορεί να επιβιώσει, αλλά και οδηγίες προς τα μέλη της κοινότητας για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που βρεθούν σε κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, στο παρελθόν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων για το πώς μπορεί να ειδοποιήσει ο ένας τον άλλον και τι πρέπει να έχουν τα μέλη στα σακίδια επιβίωσης που κουβαλούν μαζί τους: «Τα άτομα της ομάδας πρέπει να ζουν σε τόση απόσταση όση μπορεί να καλύψει κάποιος τρέχοντας σε ένα λεπτό», σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.
«Μην παίρνετε ως δεδομένο πως θα υπάρχει τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιήσει ο ένας τον άλλο, και μην παίρνετε ως δεδομένο πως θα υπάρχει ρεύμα, ώστε να χτυπήσετε το κουδούνι του διαμερίσματος που ζει το επόμενο μέλος, ώστε να τον ειδοποιήσετε.
Όταν κάτι συμβεί πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα αυτός που φυλάει βάρδια ξάγρυπνος να τρέξει και σε ένα λεπτό να ξυπνήσει τον επόμενο της ομάδας και ο επόμενος τον επόμενο, ώστε ο πρώτος να γυρίσει πίσω σε 3 λεπτά (ένα να πάει, ένα να ειδοποιήσει και ένα να γυρίσει πίσω) και ούτω καθεξής.
Ως εκ τούτου, ο ένας πρέπει να έχει τα κλειδιά του σπιτιού του άλλου (έστω της κεντρικής θύρας αν πρόκειται για πολυκατοικία) και να είναι δυνατόν μέσα σε 3 λεπτά ο καθένας να ειδοποιεί την υπόλοιπη ομάδα και να επιστρέφει στην βάση του, ώστε να μεριμνήσει για τα υπόλοιπα που θα έχουν συμφωνηθεί από πριν, προτού μεταβεί στον τελικό και προσυμφωνημένο χώρο συγκέντρωσης της ομάδας. Με αυτό το σύστημα είναι δυνατόν όλη η ομάδα εντός δεκαλέπτου να είναι όλη ειδοποιημένη και συγκεντρωμένη.
Το σακίδιο του κάθε ατόμου είναι προτιμότερο να έχει λίγα πράγματα που όμως θα τα κουβαλήσει μαζί του σίγουρα, παρά, πολλά και βαριά πράγματα που θα αναγκαστεί να αφήσει πίσω του.
Κάντε εξάσκηση φορώντας το σακίδιο που έχετε ετοιμάσει όλη μέρα στην πλάτη σας. Αφήστε το σε ένα μέρος του σπιτιού που θα το πάρετε αμέσως μόλις χρειαστεί να φύγετε και δεν θα το αποχωριστείτε από την πλάτη σας… για πολύ χρόνο…
Το περιεχόμενο του σακιδίου ή σακιδίων επιβίωσης εξαρτάται από των αριθμό ατόμων που έχει η ομάδα καθώς είναι τριών τύπων (τα γράφω με σειρά προτεραιότητας):
- Σακίδιο με είδη επιβίωσης
- Σακίδιο με φάρμακα
- Σακίδιο με τρόφιμα».
Αδερφή «παλαιοχριστιανού» στην Κορινθία: «Κάνε το τεστ DNA για εμένα, σου το ζητάω σαν χάρη»
«Ο αδερφός μου είναι άξιο παιδί, καλό και μορφωμένο που αγαπάει πολύ τη φύση και ήθελε πάντα να ασχοληθεί με αυτήν», ανέφερε η αδερφή του «παλαιοχριστιανού» Μανώλη, μιλώντας στο MEGA.
Η αδερφή του «παλαιοχριστιανού» αναφέρθηκε και στο τεστ DNA που έχει ζητήσει η Εισαγγελία αλλά και την άρνησή του να το κάνει. «Δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας», τόνισε η αδερφή του, ζητώντας του όμως να το κάνει.
«Στις βιντεοκλήσεις βλέπαμε το τροχόσπιτο, που όλοι γνωρίζουμε. Τα παιδιά ήταν ντυμένα, φροντισμένα, με τα βιβλία τους. Τους στέλναμε και εμείς πράγματα. Τα λαγούμια τα είδα και εγώ πρώτη φορά στην τηλεόραση. Έπεσα από τα σύννεφα.
Δεν ξέρω πού βρίσκονται τα παιδιά με την μητέρα τους, δεν μπορώ να φανταστώ πού είναι. Παρακαλώ πολύ να εμφανιστεί και είμαστε όλοι εδώ, όλη η οικογένεια. Η Σεβαστούλα ξέρει ότι τους αγαπάμε, είμαστε εδώ για εκείνους», τόνισε ακόμη, απευθύνοντας έκκληση στην οικογένεια των «παλαιοχριστιανών».
Όταν ο πατέρας έδινε συμβουλές για αυτοσχέδια όπλα και… μάζεμα χόρτων
Ο 45χρονος άνδρας συστήνεται στο Facebook ως «συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας 8 παιδιών αλλά πάνω από όλα Ορθόδοξος Ρωμιός», σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.
Σε βίντεο και φωτογραφίες που έχει αναρτήσει αποκαλύπτονται διάφορες πτυχές του χαρακτήρα και της δράσης του. Σε σελίδα στο YouTube, έδινε συμβουλές για το μάζεμα των χόρτων που πρέπει να μαζέψει κανείς, για να φτιάξει μία νόστιμη πίτα. Το βίντεο που ήρθε στο «φως», χρονολογείται το 2016 και τραβήχτηκε στην Ικαρία.