Κοινωνία

Έλληνας αγρότης: Μας μείωσαν την επιδότηση 59% και τα Σούπερ Μάρκετ πουλούν τριπλάσιες τιμές-Εισάγουμε και από Τουρκία

Την απόγνωση του εξέφρασε Έλληνας αγρότης για την κατάσταση στην χώρα μας σχετικά με την τεράστια μείωση των επιδοτήσεων, ενώ στον χορό έχουν εισέλθει και οι κτηνοτρόφοι, καταγγέλλοντας εισαγωγή γάλατος απο το εξωτερικό.   

Αγρότης: "Τα μέτρα είναι αστεία! Καμιά παραγωγή μεγάλης καλλιέργειας δεν είναι βιώσιμη! Όταν μειώνεις 59% την επιδότηση πρέπει και η τιμή να αυξηθεί 59%! Αλωνίζουν τα σουπερμάρκετ με τριπλάσιες τιμές!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες αγρότες “βομβαρδίζονται” με άγρια μέτρα από τις κυβερνήσεις εδώ και χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται μεγάλες εισαγωγές μη ελεγμένων προϊόντων από Τουρκία και άλλες Τρίτες χώρες, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ίδιο καθεστώς έχουμε και με τους κτηνοτρόφους

Συνθήκες απόλυτης ασυδοσίας εταιρειών και επιτήδειων μεσαζόντων οδηγούν στην εξαπάτηση των καταναλωτών και την μεθοδική εξόντωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Μιλώντας πρόσφατα στο ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε τα εξής: «από το 2018 υπάρχει υπουργική απόφαση ότι όλα τα είδη γάλακτος, τυριά, γιαούρτι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, καθώς και όλα τα επιδόρπια, εκεί που γράφουν τον τίτλο, δηλαδή τι προϊόν είναι (π.χ. γάλα), ακριβώς από κάτω πρέπει τυπωμένο, με την ίδια γραμματοσειρά και όχι σε αυτοκόλλητο, να γράφει αν το γάλα αυτό είναι προέλευσης ελληνικής ή αν είναι εισαγόμενο οπότε να αναγράφει προέλευση από την ΕΕ ... Ουδείς στην Ελλάδα σήμερα ξέρει ότι όταν ένα προϊόν γράφει ΕΕ είναι εισαγόμενο.

Δδεν αναγράφεται στην "μετόπη", εκεί που είναι η ονομασία (γάλα, τυρί, γραβιέρα, κτλ.) αλλά με πολύ μικρά γράμματα στην πίσω πλευρά και με αυτό τον τρόπο κοροϊδεύουν τον καταναλωτή.

Δεν είναι ελληνικό προϊόν. Είναι πολύ σοβαρό ... Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με ελέγχους άμεσα από ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για μένα μέχρι σήμερα δεν το έχουν ποτέ αντιμετωπίσει. οι κτηνιατρικές υπηρεσίες να βγουν και να τα γράψουν. Το 90% του εισαγόμενου γάλακτος, που είναι "γάλα ΕΕ" είναι σε όλα τα σούπερ μάρκετ και πωλείται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγροτική επανάσταση στην ΕΕ αλλάζει τα πάντα

Οι Ευρωπαίοι αγρότες συνεχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους, αφού έχουμε έναν ακόμη γύρος διαμαρτυριών και στην Ισπανία.

Οι νόμοι που διέπουν τον αγροτικό τομέα δεν επιτρέπουν στους Ισπανούς αγρότες να αποκομίσουν επαρκή κέρδη από τα προϊόντα τους (αν και οι τοπικές τιμές είναι σύμφωνες με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο).

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από την ξηρασία, η οποία επηρέασε αρνητικά τον όγκο των καλλιεργειών. Ειδικότερα, οι τιμές του ελαιολάδου έχουν αυξηθεί, γεγονός που έχει μειώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά του στην εγχώρια και ξένη αγορά.

Αυτή τη στιγμή αγρότες αποκλείουν δρόμους σε όλη τη χώρα. Είναι πλέον αδύνατη η πρόσβαση στις τρεις μεγαλύτερες αγορές χονδρικής, από όπου παραδίδονται τα προϊόντα σε καταστήματα και χώρους εστίασης.

Και παρόλο που οι διαμαρτυρίες στην Ισπανία, σε αντίθεση με τη Γαλλία και το Βέλγιο, εξακολουθούν να είναι ειρηνικές, είναι πιθανό οι μαζικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Αλικάντε (12.02), στο λιμάνι του Κατελόν και στη Βαλένθια (22.02) να μετατραπούν σε ταραχές.

Εν τω μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση είναι απασχολημένη με εντελώς διαφορετικά προβλήματα, αφού τις προάλλες η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες υποσχέθηκε ότι «η Ισπανία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ουκρανίας».

Αν δεν ξυπνήσουν έγκαιρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες τότε η αγροτική εξέγερση στην ΕΕ, θα γίνει μια νέα “ γαλλική επανάσταση”, και τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ